Şair ve Yazarlar Cumhuriyetin 96.yılını şiirlerle kutladı

Dinar Yazarlar Şairler Kültür Derneğince Cumhuriyetin 96. Yıl dönümü münasebetiyle hazırlanan Yazar ve Şair Dede Cihan yönetiminde “Cumhuriyeti şiirlerle selamlıyoruz” adıyla hazırlanan program yapıldı.
Dede Cihan’ın yaptığı programa Cumhuriyetin kazanılmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlandı.
Dernek Başkanı Yaşar Sağlam yaptığı açılış konuşmasında;“Türk Milletinin karakterine en uygun olan yönetim şekli olan cumhuriyetin 96. Yıl dönümünde bizlere Cumhuriyeti hediye eden başta Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına ve vatan için bayrak için ezan için şehit düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet demek hürriyet demektir. Cumhuriyet demek insanca yaşamak demektir. Bu nedenle cumhuriyetimize sahip çıkmak zorundayız. Bizlerde dernek olarak bu programı hazırladık. Şairlerimiz cumhuriyeti en güzel şiirlerle selamlayacaklardır. Bu vesileyle Eylül ayında vefat eden Dinar’ın yakın tarihine ışık tutan yazılarıyla, kitaplarıyla, gurur kaynağımız olan Nedret Gürcan’ı kaybettik kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.
Yine geçen hafta vefat eden derneğimiz üyelerinden ve hakkında arkadaşım Raif Öztürk ile “Garipçe” adıyla kitap hazırladığımız şair Hüseyin Çolak için de Allah’tan rahmet dileyerek bu iki şairin birer şiirini sizlerle paylaşmak istiyorum..
Bu programa katılan tüm misafirlerimize saygılarımı sunuyor teşekkür ediyorum.” Dedi.
Açılış konuşmasının ardından toplantıya katılan şairlerce şiirler okundu, şiir aralarında Dinar’ın değerli saz ustası Nuri Horzum tarafından hazırlanan günün anlamına uygun türküler salondaki katılımcılarla beraber okundu.
Yaklaşık iki saat süren etkinlik sonu kapanış konuşmasını yapan Başkan Yaşar Sağlam katılan arkadaşlara teşekkür ederek bu tür proğramların daha sık yapılması için bir proğram hazırlanacağını her ay bir defa uygulanması için çalışacaklarını belirterek Kültür bakanlığı tarafından derneğimiz tarafından her yıl düzenlenen SUÇIKAN ŞİİR GÜNÜ etkinliğimizin kabul edildiğini ve destek verildiğini belirtti.Toplantı sona erdi.Bu toplantıda bende baş harfleri CUMHURİTET cümlesi çıkan bir şiirimi okudum.Ve toplantıyı gelecek nesil için videoya çektim.
Ayhan Kalkan

Editör: Haber Merkezi