Saffet Acar 2019 GeroDut Ödülünü Aldı

Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar; Akdeniz Üniversitesinde düzenlenen Gerodut ödül törenlerinde bu yıl aday gösterilenler arasında en yüksek oyu alarak ödülünü aldı.

Programa Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Ece Şimşek, Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr.İsmail Tufan, Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Faruk Yaşar Gürdal, öğretim üyeleri 60+Tazelenme Üniversitesi öğrencileri ve Akdeniz Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmalarında konuşan Dekan Yardımcısı Doç.Dr Ece Şimşek “programa katılmaktan dolayı ve böylesine dinamik bir grup içerisinde olmaktan çok mutlu olduğunu belirtirken, Ödül sahibi UYAK Başkanı Saffet Acar’ı tebrik etti”.

Gerontoloji Bölümü öğrencileri adına konuşan Uzm.Gerontolog Berkay Engin şunları aktardı “ Gerontoloji öğrencileri ve mezunlarına idol olan ve her zaman destekleyen çok değerli Başkanımız Saffet Acar’a bu ödülü vermekten çok mutluyum”dedi.

Saffet Acar’ın özgeçmişini aktaran Uzm.Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal konuşmasının bir bölümünde “Her zaman kapılarını sonuna kadar gerontolojiye açan ve
bürokrasinin hantal işlerine hızlı bir çözüm olan çok değerli UYAK Başkanımız Sayın Saffet Acar; yaşlılarımız ile alakalı bu ülkede görülemeyeni görmüş, yapılamayanı yapmış bir insandır ve ödülü sonuna kadar hak etmiştir”dedi.

Ödülünü Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Ece Şimşek’ten alan Saffet Acar yaptığı teşekkür konuşmasında “ beni her zaman destekleyen, değerli bilim insanı Prof.Dr. İsmail Tufan’a teşekkür ediyorum, çalışmalarım da her zaman bir bilene danışan birisiyim, her işte liyakat çok önemli ve bilim çok önemli. Bilimi arkasına almış birinin başarısı kaçınılmazdır, ben Gerontoloji ile birlikte olmaktan çok mutlu oluyorum. Bundan sonrada elimden ne gelirse her zaman yanınızdayım”dedi.

Tören sonrası UYAK Başkanı Saffet Acar Gerontoloji Bölümü bahçesine bir dut fidanı diktikten sonra son buldu.

Editör: Haber Merkezi