Polis Lojmanlarına Yıkım Kararı Geldi

Umut Haber Merkezi görevlileri tarafından eski polis lojmanlarının yaklaşık 2 yıldan bu tarafa yıkılarak bölgenin değerlendirilmesi ve kamuya yeniden kazandırılması adına yapılan haber çalışmaları nihayet meyvesini verdi.
20 Aralık 2016 tarihi itibariyle hazineye ait olan polis lojmanlarının yıkım kararı Dinar İlçe Kaymakamlığı Mal Müdürlüğüne resmi yazı ile bildirildi. 57 adet atıl bir vaziyette harabeye dönmüş olan eski polis lojmanlarının yıkım kararı için Dinar Mal Müdürü Ünal Kartal ile görüşüldü.
Kartal, yıkım kararının kendilerine geldiğini belirterek şunları kaydetti; “Dinar İlçe Kaymakamlığı ve Afyonkarahisar Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü girişimleriyle teknik elemanlar tarafından yapılan inceleme çalışmaları sonucunda binaların analiz rapor yazıldı. 57 adet konutun eski, kullanılamaz ve dayanıksız olduğu bu raporlardan anlaşıldı. Mal Müdürlüğü olarak eski polis lojmanlarını yıktıracağız. Ancak yapılacak olan yıkım çalışmaları malzeme karşılığında gerçekleşecek. Yani yıkımdan çıkan demir veya buna benzer para edecek olan malları yıkacak olan firma ya da diğerleri alacak” dedi.
Vatandaşın Talebine Göre Yapılacak
Yıkılacak olan polis lojmanları bölgesinin nasıl değerlendirileceği konusunda ise edinilen bilgiye göre yetkililere bölgeye TOKİ yapılması hususunda öneri verileceği yaklaşık 300 adet konutun bu bölgeye sığabileceği belirtiliyor.
İsmail Yılmaz-Dinar
 
Editör: Haber Merkezi