Parsak, “Çiftçilerimizin sorunları acilen çözülmeli”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatile girmesinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ilçe ziyaretlerine tüm hızıyla devam ediyor

İlçe ziyaretleri kapsamında Şuhut, Evciler ve Sandıklı’yı ziyaret eden Parsak’ın dördüncü durağı Dinar ilçesi oldu. İlçe kaymakamı ve ilçede bulunan sivil toplum örgütleri, oda ve borsaları ziyaret eden Parsak, esnaf ziyaretinin ardından Tatarlı Kasabası’na geçerek vatandaşlarla bir araya geldi.

TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte memleketi Afyonkarahisar’a gelen MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Şuhut, Evciler ve Sandıklı ziyaretlerinin ardından dördüncü durağı Dinar oldu. İlçe girişinde Dinar MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan ve ilçe teşkilatı tarafından karşılanan Parsak’a MHP Afyonkarahisar il Başkanı Mehmet Karagöz ile il yönetim kurulu üyeleri Bekir Özerdem, Tuncay Göncü, Mehmet Oruz, İsmail Gök, Erol Barutçu, İsmail Aydoğuş, Arif Zıngıldak ve Murat Ataş eşlik etti.

ÇİFTÇİLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

İlçe teşkilatına doğru hareket eden Parsak’ı gören vatandaşlar Parsak’a yaşadıkları sorunlar hakkında bilgiler verdi. Özellikle tarımsal desteklemeler konusunda sorunlarını dile getiren vatandaşlar sorunlarına bir an çözüm istediler.

Öte yandan, tarımsal sulamadaki elektrik birim fiyatlarından da şikayet eden vatandaşlar, fiyatların oldukça yüksek olduğunu, çiftçiyi korumaya, desteklemeye yönelik çalışma ve faaliyetlerin olmadığını belirterek, mevcut çalışmaların ise oldukça yetersiz olduğunu, desteklemelerin oldukça geç açıklandığını bu durumun ise çiftçileri mağdur ettiğini beyan ettiler.

ALIN TERİ HEBA OLMASIN

Parsak ise kendisine dert yanan vatandaşlara hitaben, şikayetlerinin tek tek takipçisi olacağını ve elinden geleni yapacağının sözünü verdi.

Parsak "Çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan takipteki borçları ile TEDAŞ'a olan tarımsal sulamaya dair yeniden yapılandırılan elektrik borçları faiz oranı üreticiyle aynı oranda olmalı, üreticiye daha düşük çiftçiye daha yüksek oran belirlenmemeli, çiftçilerin borçlarının tümüyle ödenebilmesi için taksit süresinin on yıl yapılması yönünde çalışma yapılarak çiftçimizin maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla tarımsal sulamada kullanılan elektrik için de ayrı ve daha düşük tarife belirlenmelidir.

Çiftçilerimize yönelik tarımsal desteklemeler mutlaka artırılmalı, bankaların çiftçilerden talep ettiği ücret, komisyon, ipotek, sigorta ve masraflar düşürülmelidir. Çiftçimizin sorunlarına duyarsız kalınmamalı, tarımın yapısal sorunlarını çözecek, tarımsal girdi yükünü azaltacak ve tarım sektörünü yeniden ayağa kaldıracak tedbirler acilen alınmalıdır. “ şeklinde konuştu.

BÖLGENİN BULUŞMA ADRESİ DİNAR

İlçe vatandaşlarıyla yapılan sohbetin ardından, Dinar ilçe teşkilatını ziyaret eden MHP’li Parsak, teşkilat üyelerine çalışmalarında başarı diledi. Dinar’ın MHP’yi hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ifade eden Parsak, “Afyonkarahisar, Isparta, Denizli, Burdur ekseninde bölgeye hitap eden Dinar ilçesinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Dinar ilçemiz tüm yolların kesiştiği bölge illerinin adeta ortak noktası haline gelmiştir. Bu yapısıyla Dinar zengin bir kültür yapısına sahiptir” dedi.

MHP’Yİ ASLA YALNIZ BIRAKMADILAR

Dinar’ın her zaman MHP’ye önemli bir destek verdiğini kaydeden Parsak, “Partimiz kurulduğu tarihten itibaren Dinar’ın büyük desteğini arkasında hissetmiştir. MHP’yi asla yalnız bırakmayan Dinar ilçemiz verdikleri önemli destekle bizleri gururlandırmıştır” dedi.

MHP TÜRK MİLLETİ’NİN ÖZÜDÜR

MHP Dinar ilçe Teşkilatına teşekkür eden Parsak, “Sizler Dinar’da bizlerin gözü kulağı oldunuz. MHP’nin bu ilçede büyümesi ve güçlenmesinde en önemli pay teşkilattır. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece MHP’de var olacaktır. Çünkü MHP varlığını ülkesine ve aziz milletine borçludur. Fitne her tarihte var olmuştur. Ancak biz birlik ve bütünlüğümüzü koruduğumuz müddetçe bizi kimse bölemeyecektir. Daha önce de ülkemize ve partimize saldırılar olmuştur. Ancak bu saldırılar bütünlüğümüz sayesinde bozulmamıştır” dedi.

KAYMAKAM ŞAHİN’E ZİYARET

Ziyaret kapsamında ilk olarak Dinar Kaymakamlığına geçen MHP Milletvekili Mehmet Parsak burada Kaymakam Mustafa ŞAHİN ile bir araya geldi. Şahin’e çalışmalarında başarılar dileyen Parsak, “Dinar Afyonkarahisar’ın en önemli tarım ve sanayi merkezlerinden biridir. İlçemizin çalışkan insanları sayesinde Dinar her zaman ön plana çıkmıştır” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam ŞAHİN ise Parsak ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ SAYESİNDE AYAKTAYIZ

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Dinar Muharip Gaziler Derneği ve Şehit ve Gaziler Derneği’ni ziyaret eden Parsak, şehit aileleri ve gazilerimizle hasret giderdi. Türkiye’nin şehitleri ve gazileri sayesinde dikdik ayakta durduğunu söyleyen Parsak, “Dinar şehit ve gaziler diyarıdır. Bu vatan şehitlerine ve gazilerine çok şey borçludur. Vatanının, bayrağının, devletinin ebedi varlığı için canını hiçe sayan ve bu uğurda kendini feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Şehitlerimizin aileleri bizlerin ailesidir. Gazilerimizde kutsal vatanımızı korumak için canlarını ortaya koşmuş, bu uğurda ağır bedel ödemiş insanlardır. Onların varlığıyla gurur duyuyoruz” dedi.

TİCARET VE SANAYİ ODASINA ZİYARET

Daha sonra Dinar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Parsak burada yetkililerden bilgi aldı. Dinar’ın bölgenin üretim üssü olduğuna dikkat çeken Parsak, “Afyonkarahisar, Isparta, Denizli, Burdur ekseninde bulunan ilçemiz bölgenin adeta kavşak noktasıdır. Tüm illere yakın mesafede yer alması büyük bir şanstır. Dinar bölgede sanayisi ve ticareti en gelişmiş ilçelerin arasında yer almaktadır. Bizlerde üreticilerimizin her zaman yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

HUZUREVİ’NE ANLAMLI ZİYARET

Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinin ardından Dinar Huzurevi’ni ziyaret eden Parsak ve MHP heyeti burada kalan yaşlı vatandaşlarımızla bir araya geldi. Yaşlı vatandaşlarımızla sohbet eden Parsak, “Yıllarca ülkemizin yükünü çeken kıymetli büyüklerimiz şimdi Huzurevi’nde kendi yaş gruplarıyla bir arada bulunuyor. Hepsine sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Büyüklerimizin duaları çok değerlidir. Bizlerde onların hem isteklerini dinliyoruz hemde dualarını istiyoruz” dedi.

SANAYİ ESNAFINDAN BÜYÜK İLGİ

Huzurevi ziyaretinin ardından Dinar Sanayi Sitesi’ne geçen Parsak burada sanayi esnafıyla bir araya geldi. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılaşan Parsak, istek, talep ve şikayetleri dinledi. Dinar esnafıyla yakından ilgilenen Parsak, tüm sorunlarda kendisine bizzat ulaşılmasını istedi.

SON DURAK TATARLI OLDU

Dinar ilçe merkezinde gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından ilçeye bağlı Tatarlı Kasabası’nı ziyaret eden Parsak, burada belde halkı ve esnafla bir araya geldi. Tatarlı’ya daha öncede sık sık geldiğini ifade eden Parsak, “İlimizin en güzel kasabaları arasında Tatarlı yer alıyor. Coğrafi konumu ve insanlarıyla oldukça değerli olan kasabamıza sık sık geliyoruz” dedi. Belde esnafı ve vatandaşlar burada MHP’li Parsak’a yoğun ilgi gösterirken bol bol sohbet imkanı buldular.

KARAHAN’DAN TEŞEKKÜR

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın ilçeye gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle Teşekkür eden MHP Dinar İlçe Başkanı Mustafa Karahan, “Sayın MYK Üyemiz ve Afyonkarahisar Milletvekilimiz Mehmet Parsak’ı Dinar’da ağırlamaktan mutluluk duyduk. Kendisi sorunlarımızla her zaman yakından ilgileniyor. Konuşmak yerine icraatlarıyla ön plana çıkıyor. Ne zaman sorun yaşasak ilk ulaştığımız kişi sayın vekilimiz oluyor. Kendisine ve Afyonkarahisar teşkilatına ziyaretler nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi