Özkaya Gençlerle Buluştu

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili referandum çalışması için geldiği memleketi Dinar’da düzenlenen “Genç Kürsü” programına katıldı. Park Ala Toplantı ve Seminer Salonunda yapılan Genç Kürsü programına çok yoğun katılım gerçekleştiren Dinarlı gençler yeni anayasa hakkında Milletvekili Özkaya’ya merak ettikleri soruları sordular.

18 Maddelik yeni anayasa içerisinde yer alan ve seçilme yaşını 18’e düşüren maddenin konuşulduğu toplantıda açılış konuşması gerçekleştiren Ak Parti Dinar Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Fatih Salman şunları söyledi, “Yeni Türkiye güçlü Türkiye hedefleri yolunda her daim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın ve Milletvekilimiz Ali Özkaya beyin yanındayız. 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda gençler olarak kararımızı net olarak verdik. Evet diyeceğimiz bu kutlu yolda, daha güçlü Türkiye yolunda bizler de katkımızı koymaya hazırız. Değerli kardeşlerim mevcut anayasamızda siz gençlere diyorlar ki sen gel bana oy ver beni seç ama sen seçilemezsin çünkü sana yasak. Birileri Diyor ki Meclisi Çoluk Çocukla mı Doldurakcaksınız? Gençlerimiz 18 Yaşından İtibaren Medeni Kanunumuza Göre Reşit Kabul Ediliyor, Yani 18-25 Yaş arasındaki gençlerimiz Evlenebilir, İş Kurabilir, Yurt Dışına Gidebilir, Askere Gidip Vatana Hizmet Edebilir, Vatanı Koruyabilir Hatta Gerekirse Şehit Olabilir, Anne, Baba Olabilir Ama Seçimde Aday Olamaz. Seçilip Görev Yapamaz. Böyle Çarpık Bir Mantık Olabilir Mi? Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan gençlerimize çok büyük önem veriyor ve 18-19-20-21-22-23-24 yaşlarında olan 8 milyon genç kardeşimizin seçilme yasağını kaldırarak sizlerinde bu yarışa dahil olmasını, önüne hedefler koymasını istiyor. Bu seçilme hakkına sadece milletvekilliği olarak bakmayın. Muhtar, Belediye meclis üyesi, Belediye Başkanı gibi birçok seçimle gelinen görevleri kapsıyor. Sizlerin arasından neden bir seçilmiş kardeşimiz çıkamasın.” dedi.

Gençlik kolları başkanının konuşmasından sonra gençlere seslenen AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, seçilme yaşının 18’e düşürülmesi ve yeni anayasa maddeleri hakkında bilgiler verdi. Türkiye’nin gençlere her zaman güvendiğini, geleceğin teminatı gençlerin ülkede söz sahibi olması adına milletvekili seçilme yaşının düşürüldüğünü belirterek şunları söyledi, “Sevgili gençler yeni anayasamızı her yerde her ortamda siz gibi gençlerimize anlatmaya devam ediyoruz. Sizler için bu anayasadaki en önemli değişiklik milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmüş olmasıdır. Ana muhalefet partisi bu madde hakkında çok eleştiri yaptı. Seçilme yaşını nasıl 18’e düşürürsünüz? Şeklinde muhalefet etmeye çalıştı. Demek ki ana muhalefet bu ülkenin gençlerine güvenmiyor. Biz ise bu yeni kanun maddesiyle birlikte gençlerimizin de ülkemizin yönetiminde söz sahibi olmalarını istedik” dedi.

Dinar Zafer

Editör: Haber Merkezi