Özkaya Fen Lisesinde Öğrencilerle Buluştu

Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Dinar Fen Lisesi ve Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi tarafından organize edilen kariyer günlerine katıldı ve öğrencilerle birlikte okul pansiyonunda kahvaltı yaptı.

Öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtlayan Milletvekili Özkaya, öğrencilik yıllarını, çektiği sıkıntıları ve avukatlık mesleğinin tam olarak ne olduğunu anlattı.

Avukatın Hak ve yasa işlerinde isteyenlere yol göstermeyi, mahkemelerde, devlet dairelerinde başkalarının hakkını aramayı, korumayı meslek edinen kişiler olduğunu ifade eden Özkaya, “Bugün bir suçlama ile adli ve idari makamların karşısına çıkartılan kişi, avukat tutma, avukatını çağırma, avukat tutacak maddi imkanı yoksa kendisine avukat tayin edilmesini isteme hakkı vardır. İfadesi alınmadan ve sorgudan önce kendisine bu hakkının hatırlatılması zorunludur. Ceza üst sınırı 5 yıl veya daha fazla olan sanıkların ve 18 yaşından küçük kişilerin yargılanmasında avukat bulunması zorunludur” dedi.

Fen Lisesi Müdürü Ömer Şenderin ise Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’ya öğrencilerle birlikte olduğu ve kariyer günlerine katıldığı için teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi