Özkaya, Dinar İlçe Danışma Meclisi Toplantısına Katıldı


Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya Dinar’da Büyük bir Toplantı gerçekleştirdi. Afyonkarahisar Mv. Av. Ali Özkaya’yı Dinar’da Ak Partili  vatandaşlar  Kalabalık bir şekilde  Karşıladı. Ak Parti Binasına sığmayan vatandaşlar. Esnaf ve Sanatkarlar odasının Toplantı salonunda Toplantı gerçekleşti .Toplantıya  Tatarlı Belediye Başkan’ı Ramazan Gümüş İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Demirkan Katıldılar.
 

  

ilk Konuşmayı Ak Parti İlçe Başkan’ı Burhanettin Yüksel konuşmasında çok değerli millet vekilim, değerli belediye başkanlarımız, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, değerli muhtarlarımız sayın milletvekilimiz Ali Özkayanın katılımı ile ilçe meclis danışmanı toplantısını hepiniz hoş geldiniz,  değerli ak dostlar bizler böyle güzel bir tablo beklemiyorduk, işin gerçeği. Sağ olsun  Dinarlı vatandaşlarımız,  vekilimize olan sevginizi böyle güzel bir tablo ile gerçekleştirdiniz, ben bunun için sizleri alkışlıyorum, Değerli Dinarlılar 2016 yılı biliyoruz ki ülkemiz için zor bir dönem olarak karşımıza geçti, 15 Temmuz gecesinde ülkemiz hain bir saldırıya maruz kaldı. Elhamdülillah sizlerin duası ile analarımız duaları ile bu hainlere alçaklara  hep beraber gereken cevabı verdik, 29 gün boyunca demokrasi nöbetleri tuttuk, Cumhuriyet Meydanında beraber dertleştik, zorluklara beraber göğüs gerdik, ve hayırlısıyla 2016 yılını bitirdik, değerli Dinarlılar 2016 yılı içeresinde sayın milletvekilimiz Av. Ali Özkaya beyin destekleri ve gayretleri ile Dinarımız gelişmektedir. Referandum süreci sebebiyle bizler yine sahalara ineceğiz, köylerimize gideceğiz, mahallelere ineceğiz, sizlerin kapılarını çalacağız, en iyi şekilde sizlere anlatmaya çalışacağız, istiklalimiz, istikbal ve istikrarımız için biz referanduma EVET diyeceğiz, dedi ve konuşması için  Tatarlı Belediye Başkanı Ramazan Gümüş’e mikrafonu verdi.

Tatarlı Belediye Başkan’ı Ramazan Gümüş:  Sayın vekilim, sayın ilçe başkanım, il genel meclis üyem, muhtarlarım değerli ak dostlar, hanımefendiler, beyefendiler  sayın basın mensupları, ilçe danışma meclisimize hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, değerli dostlar, önümüzde çok önemli bir süreç var, dünyada yedi milyar insan bulunup, ikiyüzün üzerinde de devlet bulunan bir dünyada   ülkemizin Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip  olduğu için hepimiz şükretmeliyiz,  Anayasa değişikliği süreci hızlı bir şekilde meclisten geçmiştir, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 316 milletvekillerinin evet demesiyle geçti, şimdi sıra milletimize geldi, vatan için, millet için, geleceğimiz için EVET diyoruz, sizlerde evet diyormusunuz diyerek konuşmasını il genel meclis üyesi Hüseyin Demirkan’a bıraktı.

İl Genel Meclisi üyesi  Hüseyin Demirkan: sayın vekilim, ilçe başkanım, belediye başkanım, sayın hazurun  hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum, öncelikle hoş geldiniz diyorum, konuşmamı fazla uzun tutmayacağım, size İl genel bütçesinden bahsedeceğim, Afyon bütçesi yüz elli üç milyon, tabi bizim Dinar olarak payımız  üç milyon dört yüz bin lira bunun içerisinde on altı tane işçi çalıştırıyoruz, köy ve kasabalarımıza asfalt yapılacak, köylerin taşları da döşenecektir,  yapılan ve yapılacak işlerden dolayı milletvekilimiz Ali Özkaya’nın büyük destek ve yardımları için  kendisine teşekkür ediyorum, Ben referandumda sonuna kadar  EVET EVET EVET diyeceğim, dedi ve mikrafonu milletvekilimiz Av. Özkaya’ya sundu.

Millet Vekili Av. Ali Özkaya konuşmasında şunları söyledi: Çok değerli ilçe başkanımız, belediye başkanımız, il genel meclis üyemiz, gençlik ve kadın kolları başkanımız  çok değerli yönetim kurulu üyelerimiz, hanımefendi ve beyefendiler hepinize bu coşku ile danışma meclisimize gelip katıldığınız için teşekkür ediyorum. 2016 yılı Türk tarihinin, islam tarihinin, medeniyetimizin  en vahim olaylarından birisine tanıklık etti, ikinci kılıçarslan zamanında başlayan haçlı seferlerinin en sonuncusu ile muhattab  olduk, haçlı ordularının organize ettiği,  bir işgal girişimini kendilerini Müslüman zanneden bir papazın askerleri, polisleri ve sivil uzantıları, cuntacı hainleri ile birlikte, bu aziz fakir milletin vergileri ile alınan  silahlarıyla, tanklarıyla, toplarıyla, uçaklarıyla yine bu milleti bombalayarak, bu  milletin egemenliğinin  temsil makamı Cumhurbaşkanlığını ve bütün insanlarımı bombalayarak  bize çok acı bir olay yaşattılar. Tarihte bu kadar büyük ihaneti hiç görmemiştik. Öyle bir vahim ihanet oldu ki sınırlarımızda görev yapan terörle mücadelede bulunan PKK,PYD DEAŞ ile bütün adını sanını bilmediğimiz terör örgütleriyle mücadelede bulunan bütün özel kuvvetlerimizin, komandolarımızın, birliklerimizi Ankara ve İstanbul’a getirdiler.  Bütün sınırlarımızı boşattılar. Allah Korusun bu işte bir başarılı olsalardı, aşağıdaki ne kadar terör örgütü var ise ülkemize saldıracaklardı, Halkımızın sokağa inip bu vatan hainlerine direnmesi ile başarılı olamadılar. Şu anda yargının önünde hesap verecekler. Doğruyu yanlışı ayırt eden yargı süreci ile adil bir şekilde yargılanacaklar. Bu süreçte bir kısım görevden alınmalar oldu. Bununla ilişkili Başbakanımız ve ilgili Bakanların önerisi ile yedi kişilik bir üst komisyon kurulacak bu üst komisyon ile de görevden alınanların dosyaları incelenerek  suçlu, suçsuz ayırt edilerek kimse mağdur edilmeyecektir, dedi.

Dinar için projelerimiz devam etmektedir, mayıs ayı içerisinde 819 konutun ihalesi başlatılacaktır, akabinde Konak Mahallesindeki eski polis lojmanlarının yıkım kararını çıkarttık, her işlemi bitti, önümüzdeki hafta yıkıma başlanacak, orada da yeni bir toki başlatacağız, Suçıkan Mahallemize 88 konutluk toki ihalesi yapıldı, Şantiye kurulup temel kazılmaya başlandı. Hastanemizi bu yıl açtık, çevre ilçe, köy, kasabada yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İleriki zamanlarda Otogar bölgesini de alıp hastaneye ilave yapacağız, Cezaevini hizmete sunduk,  Cezaevine 20 tane uzman çavuşluktan ayrılan hemşerimiz işe alındı. 4 yıllık uygulamalı bilimler yüksek okulu uzun gayret sonucu önce Üniversite Senatomuza kabul ettirdik, sonrasında YÖK ile görüştük, YÖK kabul etti, daha sonrasında MEB bakanlığı da kabul etti, Bakanlar kuruluna  ile görüşüldü sayın Cumhurbaşkanı da kabul etti, şimdi resmi olarak kuruldu, okul için yer olarak da bir kısım  vatandaşlarımız da ana cadde üzerinde olsun derken, bir kısımı da şehir içinde olsun derken, Yurt çok önemli özellikle kız çocuklarının akşam dersten çıktıktan sonra rahatlıkla gidip gelebileceği yakınlıkta olması gerektiği, araştırmalarımız sonucun da en uygun yerin Devlet Demir Yollarının bulunduğu garın yanındaki yanan ambarın yerini  uygun gördük, gerekli yazışmalar şu anda yapılmaktadır. Devlet Demir yolları burayı tahsis ettikten sonra oraya güzel bir proje yapacağız,  Türkiyede ilk defa açılacak bölümler burada olacak, Türkiyenin her yerinden öğrenciler buraya gelecekler ve burada eğitim alacaklar. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, hemşerilerimiz her şeyin en iyisine layıktır, bizler bunun için çaba sarf ediyoruz, Ak parti olarak verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız, tek tek yerine getiriyoruz, dedi.

Şimdiye kadar beş defa anayasa değişikliği yaptık, bunlar 1876 da teşkilatı esasiye-kanunu esasiye, 1921 anayasası, 1924 anayasası, 1961 anayasası, 1982 anayasasıdır, Anayasada yaptığımız 18 maddelik değişiklik ile Bakanlar kurulu, Başbakan ve Cumhurbaşkanlığının tüm yetkileri birleşiyor, bunun dışında başka bir şey yok, Tüm yetki yine meclisin, 30 yıldır devam eden KHK’ler duruyor,  Cumhurbaşkanı bir kararname çıkarabilir, meclis bu kararnameyi kaldırabilir,  reddedebilir, değiştirebilir, aynen kabul edebilir, dedi. Konuşması esnasında söz hakkı alan Kınık köyü ve Akgün köyü Muhtarlarının  Anayasa değişikli hakkında sorularını cevaplandırdı ve sözlerini GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ DEVLET, GÜÇLÜ MİLLET İÇİN KARARIMIZ EVET diyerek sonlandırdı. Halkın talep ve isteklerini dinlemeye geçti. Kendisine iletilen istek ve talepleri not etti.

      

Editör: Haber Merkezi