Özkaya, Ak Parti Dinar İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi Dinar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'nın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Ülke gündeminde olan terör konusunun ve yerel sorunların görüşüldüğü toplantıda, konuşan Ak Parti Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, Dinar ve bölgesinin hızlı bir şekilde gelişme ve kalkınmaya başlaması adına çalışmaların devam ettiğini, devlet eliyle yapılacak bütün yatırımları takip ederek gerekli sorunları Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya'ya bildirdiklerini belirtti. Ak Parti ailesi olarak birlik ve beraberlik içerisinde Dinar'a ve bölgesine hizmet etmeye devam edeceklerini de kaydeden Yüksel, 'Sayın Milletvekilimiz Ali Özkaya Bey İlçemiz ile ilgili her türlü sorunla ilgilenerek çözümü konusunda yardımcı olmaktadır. İlçemize ve bölgemize devlet eliyle bazı yatırımlar yapılmakta ve yapılması gereken diğer işleri de Ak Parti Dinar İlçe Başkanlığı olarak takip etmekteyiz' dedi.
Ak Parti Dinar İlçe Danışma Meclisi Toplantısında konuşan Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, terörle mücadelede devletin her şeyi yaptığını, doğuda bulunan bazı bölgelerden terörün tamamen temizlendiğini söyledi. Askerin ve polisin gece gündüz görevlerini yaptıklarını da kaydeden Özkaya şunları söyledi, 'Terörle ilgili olarak Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi sonuna kadar mücadelemiz devam edecektir. Son terörist bitinceye kadar çalışmalar devam edecek, aynı zamanda bölge halkının da güvenliğini sağlamak adına mücadelemizi vereceğiz' dedi.
Daha sonra Dinar ve çevresinde yapılan ya da planlanan bazı yatırımlar hakkında da bilgiler veren Ali Özkaya, OEDAŞ ve Bakanlık ile yapılan ışıklandırma projesi olduğunu, Devlet Su İşleri (DSİ) girişimleri ile orta refüj çalışmaları yapılarak her yerin yeşillendirileceğini belirtti. 500 Adet TOKİ sözünü de yenileyen Özkaya şunları söyledi, 'Dinar'a Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığımız tarafından beş yüz adet Toplu Konut Yapılacak. 2+1, 3+1, 4+1 olmak üzere asansörlü yapılacak olan konutlarda asansörde mevcut olacak. 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve engelli vatandaşlarımız için zemin katları almaları sağlanacak. TOKİ yer planını ne kadar çabuk onaylar ise tahminimize göre önümüzdeki aylarda talep toplamaya başlamış oluruz. Eskiden meteoroloji binası olarak kullanılan yeri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devri yapılacak. İmam Hatip Lisemizin temeli TOKİ bölgesine atıldı. Şimdiden hayırlı olsun. Çocuklarımız daha güzel ortamlarda eğitim ve öğretimlerini görecekler. Merakla beklenen yeni devlet hastanemiz ise mayıs ayında teslim edilecek. Eski hastanemizi ise Milli Eğitimle görüşüp en uygun okulu o binaya getirmeyi düşünüyoruz. Termik Santral konusunda ise bir yıl sonra ciddi olumlu gelişmeler olacak. Uzun soluklu bir yatırım olduğu için bu konuda biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Çiftçilerimize söz verdik, Dombay Ovası kapalı sulama sisteminin projesi hazır, en kısa sürede hayata geçirilecek. Gençlerimize buradan bir müjde vermek istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşüldü. Çim saha ve spor tesislerini ilçeye kazandıracağız' dedi.
Toplantının ilerleyen bölümlerinde ise Ak Partili üyeler Milletvekili ile karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi