Özel Kolej Öğrencileri Model Uçak Yaptı

Dinar Öğretmen Ünal Yılmaz Koleji öğrencileri Türk Hava Kurumu Saymanı Fatih Karataş tarafından verilen eğitimlerin sonunda model uçak yapmayı öğrendi.

Özel Kolejde her Cuma düzenlenen kariyer günlerine katılarak bir sunum yapan Fatih Karataş model uçak konusunda öğrencilere şunları söyledi, “Model uçak, uçan cisimlerin ayrıntılarına inerek ve ölçeklendirerek oluşturulmuş halleridir. Uluslararası standartlar ölçüsünde yapılan uçucu modeller için genellikle eğitim gereklidir. Titizlik ve özverinin hakim olduğu model uçaklar pek çok kategoriye bölünür. Uçucu modellerin yapımında Türkiye`de, Türk Hava Kurumu ücretsiz olarak eğitim vermektedir” dedi.

Okul Müdürü Ünal Yılmaz ise, el becerisi yüksek, düşünce gücü çok sağlam olan öğrencilerimiz THK tarafından verilen eğitimleri en iyi derecede anladıklarını ve modern uçakları hatasız olarak yaptıklarını söyledi.

Hayatlarında ilk defa model uçak yapan okul öğrencileri ise, yapım aşamasının çok zevkli olduğunu, beyni çalıştıran ve ince işçilik isteyen bir iş olduğunu belirttiler. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi