Özel Kolej'de Aile Okulu Başladı

11 yıldır Aile Okullarını devam ettiren ve çok olumlu yönde verim alan Özel Kolej Müdürü Ünal Yılmaz, 2018-2019 Eğitim Öğretim sezonunun ilk aile okulu dersini başlattı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eski Dekanı, öğretim görevlisi Prof. Dr. Mustafa Ergün hocanın katıldığı aile okuluna öğrenci velileri de yakından şlgi gösterdi.

Aile okulunun ilk dersini veren Prof. Dr. Mustafa Ergün, ailenin eğitilmeden, çocuğun eğitilemeyeceğini, eğitimin disiplin olduğunu, öncelikli olarak ailelerin kendilerini disiplinize etmeleri gerektiğini belirtti. Medeni ve çağdaş toplumları oluşturacak bireyler; önce medeni ve çağdaş düşüncesine sahip olmalı diyen Ergün şunları söyledi, " Çocukların anne karnında başlayan eğitimine ışık tutabilmek için tahsil hayatı boyunca hayatta karşılaşabilecek durumlarda tavır ve davranışının nasıl olması gerektiğini anlatmayı ve onlara yardımcı olmayı hedefledik.Sağlıklı iletişim kurabilen sağlıklı çocuklar yetiştirmek için anne ve babaların eğitimi yanında aile bireylerin her birine hitap eden bilgi, tecrübe aktarımı, kazanımların paylaşıldığı bir ortam oluşturmak. Çocukları için her şeyin en iyisini istemelerine rağmen onlara karşı yanlış bir şey yapmaktan korkan, kendilerini çocuklarına karşı yetersiz hisseden ne yapacaklarını düşünen ama sonuca ulaşamayan ailelere yardımcı olmayı ve ailelerde aile içi iletişimi en güzel seviyeye getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Kolej’in kurucusu ve müdürü Ünal Yılmaz Aile Okulu ile ilgili şu bilgileri verdi: Eğitim, ailede başlar. Çocuklarımız bizim en değerli hazinelerimizdir. Bu hazinelerimizi yetiştirirken çok dikkatli olmayız. 42 yıldır eğitim camiasındayım. Çocuğun eğitiminde ailenin önemini biliyorum. Afyonkarahisar’da 2007 yılında başlattığımız Aile Okulu’nun bir halkasını da Dinar’a taşıdık. Bu zaman zarfında anne babaların çocuklarıyla iletişimlerinde doğru bildiği yanlışlıklarının farkına vardıklarında iletişim kaliteli hale geliyor. İletişimi doğru kanallarla sunan aile bireylerinde ilişkiler de kaliteleniyor. Bu durumdan da en çok çocuklar kazançlı çıkıyorlar. Dedi.

Editör: Haber Merkezi