ORTARIM BADEM FESTİVALİ

Dinar Eber Köyünde yapılan Ortarım Badem Festivali yapıldı, gerçekleşen festival etkinliklerine Belediye Başkanı Saffet Acar'da katıldı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ortarım Badem Festivali; yarışma etkinlilkler, Türküler ve Halaylar çekilerek kutlandı. Belediye Başkanı Saffet Acar festivalde Türk Sanat Müziğinden değişik eserler seslendirdi. Festival programında yapılan yarışmalarda; Şişe Devirme yarışı, Kaşıkla Yumurta Taşıma Yarışı, Yoğurt Kaşesinden para çıkarma yarışı, Çuvalla Yarış ve Halat Çekme yarışları gerçekleşti.

 

Ortarım Başkanı Mustafa Mühsürler, FERREDUEL takımı, Seçkin Köse'nin FERAGNES takımına karşı yarıştı. Her iki takımında 15'er oyuncusu vardı. Üstün başarı sağlayan FERAGNES takımı, en son ve en büyük yarış olan HALAT ÇEKME yarışını da kazanarak, kupanın sahibi oldu. Kupayı, Jüri Başkanı Sadık TORTOP'un elinden alan Seçkin KÖSE ve 15 arkadaşı kupayı, Ortarım'a hediye etti.

 

Ortarım Kurucusu Üyesi Seçkin Köse yapmış olduğu konuşmada; "Bu sene şanssızlık olup badem ağaçları donla karşılaşmıştır. Önümüzdeki yıl iyi mahsül alınacağını ümit ediyoruz.

Dinar Belediye Başkanımızda törene teşrif ettiler. Kendisine teşekkür ederiz." dedi.

Editör: Haber Merkezi