Orman Muhafaza Memurlarına Eğitim

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürlüğünün Ormanların korunması konularını içeren, Orman Muhafaza memurlarına yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Eğitime, eğitici olarak katılan Sütçüler Cumhuriyet Savcısı Selman Eskiler’in yanı sıra Bölge Müdür Yardımcısı vekili Hayrullah Yıldırım, Orman Zararlıları Şube Müdürü Nevzat Sicimli, Isparta ve Dinar İşletme Müdürlüklerinden İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları katıldı.

Eğitimde, 6831 sayılı Orman Kanununun 77/1maddesine göre kolluk görevlisi sıfatını taşıyan orman muhafaza memurlarına ve kolluk amiri sıfatını taşıyan Orman İşletme Şeflerine; 293 sayılı Ormanların Kanun Dışı Müdahalelerden Korunması Esasları, orman suçları ile ilgili takip ve soruşturma yöntemleri, davranış modelleri, iletişim ve halkla ilişkiler, orman zararlıları ile mücadele ve nakliye kullanılması konuları katılımcılara anlatıldı.

Cumhuriyet Savcısı Selman Eskiler, orman suçlarının genel olarak 6831 sayılı orman kanununda tanımlandığını, hangi eylemin hangi suça karşılık geleceğinin belirtildiğini; ilk ihbarın alındığı anda orman memurlarının neler yapması ve olay yerindeki uzmanlık çalışmalarının nasıl olması gerektiğini anlatırken, zabıt varakalarını düzgün hazırlamak kadar, suçu işleyeni tespit etme ve suçun işleniş tarihinin de çok önemli olduğunun altını çizdi.

Orman muhafaza memurlarına verilen eğitim semineri, memurların farklı konularda sordukları sorular ve konuşmacıların verdiği cevaplarla devam etti. 

Editör: Haber Merkezi