Öğrenciler Zeytin Fidanı Dikti

Dinar Şehit Süleyman Şahin İlkokulu birinci sınıf öğrencileri tarafından okul bahçesine zeytin fidanı dikildi bu konuda okul müdürü Bayram Yüksel yaptığı açıklamada ;”Okulun bahçesine birinci sınıf öğrencilerimiz ile birlikte hem onların okullu olmaları sebebiyle günün anısına, hem de onlara ağaç sevgisini kazandırıp fidan dikmeye teşvik etmek için öğretmenleri Fatih ÇINAR ile birlikte zeytin fidanı dikimi yaptık.


NEDEN ZEYTİN FİDANI?

Tüm kutsal kitaplarda zeytin ağacı, kutsallığın, bolluğun, adaletin, sağlığın, gururun, zaferin, refahın, bilgeliğin, aklın, arınmanın ve yeniden doğuşun, kısaca insanlık için en önemli erdem ve değerlerin sembolüdür.

İnşallah bu birlerimiz binler, milyonlar olacaktır. Gelecek neslimize kazandıracağımız en güzel alışkanlıklarımızdan birisi de sahiplenme duygusu olmalıdır. Mehmet Akif ‘in dediği gibi “Sahipsiz milletin batması haktır, sen sahip olursan batmayacaktır.” Onları vatan, millet bayrak ve insan sevgisiyle donatıp akademik başarılarını artırmak en büyük görevimiz olmalıdır.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi