Nene Hatun 4/6 Yaş Ana Sınıflarında Mezuniyet Heyecanı

Dinar İlçe Müftülüğüne bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden 4-6 yaş Kuran Kursu öğrencilerinin yıl sonu programı gerçekleştirildi.

Yapılan etkinlikte minik öğrenciler yıl boyunca öğrenmiş oldukları Kuran-ı Kerimden sureler, dualar ve ilahileri okudular.

Öğrenci velilerinin de yakından ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan İlçe Müftüsü Şahin Yaşar şunları söyledi, “Açılan bu kurslar sayesinde temeli çok sağlam, peygamberini ve dinini çok iyi şekilde tanıyan bireyler yetişecektir. Buradan aileleri de tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz yıl boyunca büyük bir azimle çalışarak duaları, sureleri öğrendiler. İnşallah ilerleyen dönemlerde çok daha iyi bir yere gelirler” dedi.

Kuran Kurslarında Neler Veriliyor

Diyanet'in 2013 yılında başlattığı 4-6 yaş grubuna yönelik Kur’an kursalarına ilgi her geçen gün artıyor. bu kapsamda şimdiye kadar 2 bin 803 kur'an kursu açılırken, yaklaşık 70 bin çocuğumuz kurslarda eğitim alıyor. Programın öncelikli hedefi; çocukların yaşları gereği ihtiyaç duydukları gelişim süreçlerine katkıda bulunmak ve çocuklara değerler eğitimi vermek…

2013 yılında 10 ilde pilot uygulamayla başlayan program kısa sürede türkiye’ye yayıldı; kursların sayısı üç bin’e ulaştı. Programın öncelikli hedefi, çocukların yaşları gereği ihtiyaç duydukları gelişim süreçlerine katkıda bulunmak ve onlara değerler eğitimi vermek. Diyanet’e bağlı 4-6 yaş Kur’an kursları Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitimlerine yönelik oluşturduğu mevzuata ve yönetmeliğe uygun şekilde planlanıyor.

Kurslarda görev yapan öğreticilerin eğitimleri de aralıksız sürüyor. Uygulamadan veliler de memnun; projenin en güzel yanı, annelerin çocukları ile birlikte kurslara devam edebilmesi… Program kapsamında öğrencilerin, "Kur'an-ı Kerim'i içerik, ses ve şekil olarak yine kendi yaş grubuna uygun olarak tanıyabilmesi" yönünde eğitimler de veriliyor.

Editör: Haber Merkezi