Muhtarların DOĞALGAZ Mücadelesi

Dinar’a bağlı Ilıca, Konak ve İncirli mahallelerine doğalgaz gelmesi için toplantı gerçekleştirildi.

Ilıca Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz, Konak Mahalle Muhtarı Vasfi Gültaş ve İncirli Mahalle Muhtarı Muammer Düztepe Afyon Gaz Dinar yetkilileriyle görüştü.

2020 yılında bu üç mahalleye doğalgazın geleceğinin müjdesinin alındığı toplantıda ilk etapta Üçlerce ve Atatürk mahalleleri için doğalgazın gelmeyeceği öğrenildi.

Uzun bir süredir Konak ve Ilıca mahallelerinde doğalgaz bekleyen vatandaşlar, bir türlü açılamayan yeni Çivril yolu nedeniyle mağdur olmuşlardı. Eski yolun karayollarından belediyeye devir edilememesi nedeniyle yolun kazılarak doğalgaz borularının döşenmesine izin verilmiyordu.

İncirli mahallesinde ise 110 konutlarda ikamet eden vatandaşlar acilen doğalgaz istemekteler.

Toplantıdan çıkan sonuca göre 2020 yılı projesi içerisinde mahallelerin alınacağı, ancak % 75 oranında ön abone şartının da getirildiği öğrenildi. Buna göre 31 Aralık 2019 tarihine kadar vatandaşların ücretsiz olarak ön aboneliğe başvurabilecekleri, tapu ve kimlik fotokopilerine de ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Yaşanan bu gelişmelerin akabinde ise mahalle muhtarları konuyla alakalı büyük emekleri geçen Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’ya ve Belediye Başkanı Nihat Sarı’ya teşekkürlerini ilettiler. İsmail Yılmaz-Dinar


 

Editör: Haber Merkezi