Muhtarlar Kapı Kapı Vatandaşları Dolaştı
Dinar’a bağlı Pazar ve Santral Mahalle Muhtarları Suat Gölcük ve Mustafa Uysal, mahallelerine altı yıldır doğalgazın gelmesi için beklediklerini, mahalle sakinlerinden doğalgaz talebi için 350 imza topladıklarını söylediler.
Pazar Mahalle Muhtarı Suat Gölcük doğalgaz için yaptığı açıklamada, mahallemize 6 yıldır doğalgazı bekliyoruz. 2013 yılı doğalgaz çalışmaları olarak, Pazar Mahallesine Cebriboru sokakta bulunan sadece dört eve doğalgaz hattı çekildi. Kendi evimle birlikte sadece 5 eve döşenen doğalgazı diğer caddelere döşenene kadar kullanmayacağım. Önceden mahalle sakilerimizden defalarca imza toplayıp gerekli yerlere verdik. Benim mahallemde beş eve doğalgaz bağlandı. Diğer caddelere de bir an önce doğalgazın gelmesini istiyoruz. Bana ve Mahalle sakinlerine konuyla ilgili bir söz verildi” dedi.
Kapı Kapı Gezdiler
İki mahalle muhtarı basın mensuplarıyla birlikte kapı kapı dolaşarak doğalgaz hattının döşenmesi için imza topladı. Mahalle sakinlerinin de ısrarla istediği doğalgaz için bastıran iki muhtar dilekçelerini yetkili firmaya bir kez daha sundu. Pazar mahallesinde ikamet eden yaşlı bir vatandaş evinin 15 metre ilerisindeki eve doğalgazın geldiğini ancak kendi evine kadar ulaşmadığını söyledi. İki tane engelli çocuğu olduğunu söyleyen vatandaş kış aylarında çok zorlandığını ve evine doğalgazın gelmesi gerektiğini savundu.
Santral Mahallesi Doğalgaz İstiyor
Santral Mahalle Muhtarı Mustafa Uysal doğalgazla ilgili, mahallesinde ikamet eden vatandaşların evlerine giderek doğalgaz taleplerini tek tek dinledi. Vatandaşlar ısrarla doğalgaz isterken her türlü imzayı vermeye hazır olduklarını da belirttiler. Muhtar Uysal, yıllardır doğalgazı beklediklerini, verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti. Santral mahallesinden 200 evden abonelik sözü alan muhtar doğalgazın ne zaman geleceğini ve net bir cevabın verilmesini beklediklerini kaydetti.

İsmail Yılmaz-DİNAR
 
Editör: Haber Merkezi