MUHTARLAR GECESİ PRGRAMI SUÇIKAN PARKTA YAPILDI

Belediye tarafından 19 Ekim Muhtarlar gecesi programı Suçıkan parkta düzenlendi. Geceye Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Dinar Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü İrfan Yüksel, THK Saymanı Fatih Karataş, Araştırmacı Gazeteci Yazar Hilmi Çalışkan, Dinar merkez, belde ve köylerde bulunan muhtarlar katıldı.
Sunuculuğunu Bağlar Mahallesi Muhtarı ve Belediye İlan Memuru Gazi Yılmaz’ın yaptığı programda, açılış konuşmasını Muhtarlar Dernek Başkanı Tuncay Karagöz yaptı. Karagöz konuşmasında; “Demokrasimizin temel taşlarından olan muhtarlık kurumu müessesesi, yerel demokrasimizin fedakarlık ve gönüllülük esası üzerine inşa ettiği en güzel örnektir. Muhtarlarımız, devlet kurumlarını temsil vasfıyla vatandaşların devlet kurumları ile arasında köprü vazifesidir. Muhtarlar günümüzü kutlar, tüm muhtarlarımıza görevlerinde üstün başar ve esenlikler dilerim.” Dedi
Belediye Başkanı Saffet Acar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Muhtar o beldede, o ilçede, o ilde yerel yönetimlerin sağ koludur. Muhtar, olmaz ise olmazıdır, çünkü bir mahallenin muhtarı, bir köyün muhtarı kendi görev alanında bulunan tüm kapıları en iyi bilendir. O nedenle muhtarlarımıza son derece saygı duymamız gerekir diyorum. Biz belediye olarak bizlerin en büyük yardımcısı da muhtarlarımızdır.” Dedi. Kaymakam Şahin, gecenin önem ve anlamına binaen yaptığı konuşma sonrasında Muhtarlar Dernek Başkanı Tuncay Karagöz tarafından; Kaymakam Şahin’ Başkan Acar’a Emniyet Müdürü Dinç’e, Vakfı Müdürü İrfan Yüksel’e, THK Saymanı Fatih Karataş’a, Araştırmacı Gazeteci Yazar Hilmi Çalışkan’a ve Suçıkan Mahalle Muhtarı Ali Er’e plaket takdim edildi.
Araştırmacı Gazeteci Yazar Hilmi Çalışkan ise yapmış olduğu konuşmasında şunları dile getirdi; “Ben 17 yıl muhtarlık yaptım. Muhtarlık demokrasinin olmaz ise olmazlarındandır. Muhtarlar, halk ile devlet arasında köprü vazifesi görüyorlar. Gazeteciliğe 1970 yılında Tercüman ve Sonhavadis Gazetesine Dinar’dan haberler yazıyordum, o gün için imkanlar müsait değildi.” Diyerek, gazetecilik ve muhtarlık döneminde yapmış olduğu çalışmaları anlatan duayen gazeteci Hilmi Çalışkan, iki mesleğin önemini ve zorluklarını dile getirdi.
 
Editör: Haber Merkezi