Milletvekili Özkaya’nın Girişimleriyle Yeni Tren Seferleri Başladı

Dinarlı vatandaşların uzun bir süredir beklediği İzmir güzergahı tren seferleri nihayet başladı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın girişimleri sonucunda Dinar’dan direk olarak İzmir’e tren seferi düzenlemesi yapıldı.

AK Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er konuyla alakalı olarak bir açıklama yaparak şunları söyledi, “Vekilimiz Ali Özkaya beyin uğraşları sonucunda İzmir istikametine doğru gitmek isteyen yolcularımızın sorunları çözülmüş oldu. 9 Aralık 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak olan düzenlemeler milletimize hayırlı olsun. Önceden İzmir’e gidecek olan yolcularımız mecburen Denizli’de aktarma sorunu yaşıyorlardı. Şimdi ise bu sorun ortadan kalktı. İzmir e gidecek olan trenimiz Sütlaç köyünde de duracak” dedi.

Konuyla alakalı olarak vatandaşların sorunlarını her ortamda dile getiren Umut Haber İzmir’e direk tren seferinin olması gerektiğini iki defa yazmıştı.

İzmir Seferi Başlasın

Vatandaşlar Devlet Demir Yollarından Dinar İzmir arası yolcu taşımanın başlamasını istediklerini ifade ederek sıkıntılarını şöyle anlatmışlardı, ‘Dinar ve bölgesinde yaşayan insanlar olarak, yolcu seferlerinin başlamasına çok sevindik. İstanbul Pendik’e, Eskişehir’e ve Denizli’ye rahatlıkla gidebiliyoruz. Ancak Dinar’dan İzmir’e maalesef seferimiz yok. Demiryollarından yolcu seferlerinin başlamasını istiyoruz. Çünkü en çok yolcu İzmir tarafına çıkıyor. Binlerce Dinarlının İzmir’de yaşadığını unutmayalım’ demişlerdi.

Yaşanan bu sorunlardan sonra Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya gerekli mercilerle görüştü ve tren seferleri Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir ve Denizli, Aydın, İzmir olmak üzere yeniden düzenlendi.

  

Editör: Haber Merkezi