Milletvekili Özkaya PATE-SAN A.Ş. Yatırımını İnceledi

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, AK Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Dinar Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden Pate San şirketine ait olan patates ve soğan işleme-paketleme fabrikasını incelediler.

Milletvekili Özkaya burada yaptığı açıklamada, PATESAN Tarım San. A.Ş. tarafından patates paketleme tesisinin kurulum çalışmalarının devam ettiğini, tesisin sahipleriyle yakın temas içerisinde olup gerekli çalışmalar için yardımcı olduğunu söyledi.

Kurulacak olan tesisle alakalı olarak gazetecilere açıklama yapan Özkaya şunları söyledi, “Pate San tarafından yapımına başlanılan ve temel atma aşamasında olan bu tesis Dinar’a ve bölgesine çok faydalı bir yatırım olacak. Bu tesiste 2 KG’dan 50 KG’a kadar büyük firmalar için ambalajlama işlemleri yapılacak. Saatte 15 ton kapasiteli ve tahmini olarak 30 kişinin çalışacağı bir yer olacak olan bu tesis Ağustos 2018’de faaliyete geçecek” dedi.

Dinar’da ve bölgesinde muazzam derecede patates ekildiğini de kaydeden Ak Parti İlçe Başkanı İdrisEr de şöyle konuştu, “Dinar ve bölgesi patates ekiminde lider olan bir bölge. Dolayısıyla çiftçilerimiz ürünlerini bu fabrikaya rahatlıkla satabilecek. Yani çiftçilerimiz mallarını nereye pazarlayacağım derdinden kurtulmuş olacaklar” dedi.

Editör: Haber Merkezi