Milletvekili Özkaya Dinar’da Vatandaşlarla Buluştu.


Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven ve Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Uluçay Ak Parti Dinar İlçe Teşkilatını ziyaret ederek parti binası önünde vatandaşlarla buluştu.
Milletvekili Özkaya burada yerel ve ülke gündemine ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.
Dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs Kovid-19 virüsü ve ülkemiz üstündeki etkisi ve bununla alakalı yapılan çalışmaları anlatan Milletvekili Özkaya şunları söyledi, “Artık yavaş yavaş ülke olarak açılıyoruz. Korona virüste en iyi sağlık yönetimini yapan ülkeler arasındayız. Korona virüste sayılarımız azaldı. Biraz dikkat etmemiz gerekiyor. Biraz dikkat ettiğimiz müddetçe, gelen aşılarımız yapıldığı müddetçe, normalleşecek. Hayat normalleştikçe, ticaret devam ettikçe de, bu sıkıntıları beraberce atlatacağız” dedi.

Konak Mahallesine TOKİ Yapılıyor
Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya Dinar ziyareti esnasında ilçeye TOKİ müjdesi verdi. Mayıs ayında TOKİ evlerinin yapımının başlayacağını belirten Özkaya, “Polis lojmanları 1980’de başladı. Hiç oturulmadan mezbelelik haline gelmişti. Uyuşturucu ve madde bağımlılarının yeri haline gelmişti. Burayı bildiğiniz gibi yıktırdık. İhalesini yaptık ve inşallah buraya TOKİ evleri yapacağız. Mayıs ayında inşaatı başlayacak ve kısa sürede teslim edeceğiz” dedi.

Dinar’a İnfaz Koruma Memurluğu Bölümü Geliyor
Milletvekili Özkaya Dinar’a uzun bir zamandır açmak istedikleri infaz koruma memurluğu bölümünü YÖK’e sunduklarını ve onayın gelmesi halinde ise yeni yıla bu bölümün açılacağını söyledi. Yüksekokulları çok önemsediklerini de kaydeden Özkaya şunları söyledi, “Bizim için Yüksek Okulumuz çok önemli. 2 yıllık yüksekokullar Türkiye’nin tamamında ya kapandı ya da kapanma noktasına geldi. Eğer ki bir mezun olan öğrenci devlet kademesinde iş bulamıyorsa bu okullara kimse gitmek istemiyor. YÖK’te okulların doluluk oranlarına bakıyor ve kapatıyor. Dinar’da öğrenci sayımız 100’ün altına düşmüştü. Bu yıl bir bölümün daha gelmesi için müracaat edildi. Eskiden beri çok arzu ettiğimiz infaz hizmetleriyle alakalı bir okul. Bu dönem Adalet Bakanlığımızla üniversitemiz sözleşmeyi imzaladı ve YÖK’e gönderdi inşallah. Bir aksilik olmazsa YÖK’te bu okulu açacak. Her dönem ortalama 3-4 bin infaz koruma memuru alınıyor. Bu okuldan mezun olursa öğrenciler devlete girmesi daha kolay olacak” dedi.

DİNARELLİ İlçemiz İle Bütünleşiyor
Özkaya Dinar Kaymakamlığı tarafından başlatılan lavanta üretimi, yağının çıkartılarak lavanta ürünleri haline dönüştürülmesi projesinde lavanta ürünlerinin satış mağazasının açılacağını söyledi. Köylü vatandaşlar tarafından üretilen organik ürünlerinde bu mağaza bölgesinde satılabileceğini ifade eden Özkaya, “Gelirken DİNARELLİ’nin yerini ziyaret ettik. Gerçekten çok muhteşem olmuş. Lavanta üretimi kaymakamlığımız öncülüğünde başladı. Bu adım adım artacak ve bütün Afyon’umuzun bütün kıraç alanlarında üretilecek. Yağından, cilt malzemelerinden ve bütün lavanta ürünlerinden tutunda her alanda insanlarımız tarafından kullanılacak ürünlerimiz olacak. Gerçekten çok güzel ve estetik bir alan oluşturuldu. Yakında lavanta satış merkezinde herkes ailesiyle birlikte gidip, yiyip içebilecek. Bu bölgeyi köy ürünlerinin satıldığı bir alan haline de getirmeyi hedefliyoruz. Mesela Akgün köyümüz kadın kooperatifi kurdu. Kadınlarımız bütün süt ürünlerini, ya da diğer organik yiyecekleri üretip burada satabilecekler.” İfadelerini kullandı.


OSB’ye Doğalgaz mı Geliyor?
Dinar OSB’ye yıllardan beri doğalgaz gelmesi konusunda yaptığımız haberler ses getirmeye başladı. Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya konuyu BOTAŞ genel müdürüyle görüştüğünü söyledi. Özkaya konuyla alakalı olarak şunları kaydetti, “Yine önem verdiğimiz bir bölüm ise, Organize Sanayi Bölgeleri, hemen hemen her ilçemizde OSB var fakat fabrikalar yok. Vekilimiz İbrahim beyle beraber BOTAŞ genel müdürümüzü ziyaret ettik. Bizim OSB’mize doğalgazın gelmesi gerektiğini söyledik. Müdürümüz ise bize OSB’de % 40 oranında doluluk var ise doğalgazın gelebileceğini söyledi. Valimizle beraber ilçe ilçe toplanacağız, bu OSB’lere yatırımcıları çağıracağız. İnsanlarımıza yeni kapılan ve alanlar oluşturmak için çalışacağız” dedi.

Özkaya: Dinar Belediyesi Çok Çalışıyor
Dinar’ın 10 yılının boşuna gittiğini, daha önceden Ak Partinin belediyeyi kazanması halinde nelerin yapılabileceğini milletin gördüğünü belirten Özkaya, Dinar Belediyesinin çok çalıştığını, 10 yılda yapılacak olan hizmetlerin 2 yıl içinde yapıldığını kaydetti.
Dinar Belediyemiz gerçekten çok çalışıyor. İki buçuk yıllık süreçte hepimiz gördük ki birçok işler başarıyla gerçekleştirildi. On yılda yapılmayan hizmetler Dinar’da 2 yılda yapıldı. Şimdi DSİ ile de konuştuk Büyük Menderes Nehrinin etrafının beton içine alınarak düzeltilmesiyle alakalı bu yıl yatırıma başlanılacak. TOKİ bölgesindeki okullarımız güzel bir şekilde bitti. Spor salonlarımız, halı sahamızda bitmek üzere. Belediye başkanımız ve esnaflarımız o bölgeye Pazar açılmasını söylemişlerdi. Bunun çalışmasını da yapıyoruz. Ayrıca sağlık ocağı da yine o bölgeye yapacağız.

Dinar’a Yeni Adliye Binası Yapılacak
Mevcut adliye binasının yeterli gelmediğini ve yerine yeni ve büyük bir binanın yapılması gerektiğini vatandaşlara ifade eden Milletvekili Özkaya bu konuyla da alakalı şunları söyledi, “Eski hastanenin bulunduğu yere ise önceden Adliye Binamızı yapalım demiştik. Ancak adliye daha büyük bir yer istediği için o yerden vazgeçtik. Şu anki adalet sarayımızda yetersiz geliyor. Yeni bir bina yapmak için kararımızı aldık. Boşalan binayı ise kaymakamlığa vererek yoğunluğu azaltmak istiyoruz. Kaymakamlığımızın önünü ise kazıp altı otopark üst kısamı ise yola düz bir şekilde yapmak istiyoruz. Böylelikle Cumhuriyet Meydanından kaymakamlığın önüne kadar bir meydan haline gelecek.

Editör: Haber Merkezi