MHP’den Anayol İçin 3 Maddelik Çözüm Önerisi

Milliyetçi Hareket Partisi Dinar’da son zamanlarda çok sık ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı meydana gelen trafik kazalarıyla alakalı 3 maddelik çözüm önerisi sundu.

MHP Dinar İlçe Başkanı M.M. Mustafa Karahan, Dinar’ı ikiye bölen Afyonkarahisar-Denizli karayolunun artık çok tehlikeli olmaya başladığını MHP olarak 3 maddelik bir çözüm önerisi getirdiklerini söyledi.

Karahan yaptığı açıklamasında şunları söyledi, “Hepimizin bildiği gibi konu bahis bölgede trafik kazaları çoğaldı. Ben öncelikle kazalarda ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. İlçemize bağlı Çobansaray köyünden sonraki bölümlerde meyili fazla olan bir yol karşımızda. Bu yol ise şehir merkezinden geçerek şehir dışına kadar olan yere kadar büyük tehlikeler oluşturmaktadır. Özellikle ağır tonajlı yük araçları ve diğer taşıtların bu yolda frenlerinin patladığı ya da çeşitli arızalardan ötürü ağır kazaların gerçekleştiği ortada. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim 3 tane çözüm önerimiz bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi asri mezarlık bölgesinden meyve suyu fabrikasına kadar yeni bir yol açılmasıdır. Yani ilçeye meyve yüklü çok sayıda ağır vasıta araçlar gelmektedir. Bu araçların fabrikaya ulaşması adına bahsettiğimiz bölgeden sadece kamyonlar için bir yol açılabilir. İkinci önerimiz ise ilçeye girmeden yukarıda kalan bir yerden EDS yani elektronik denetleme sisteminin kurulmasıdır. EDS sayesinde ise araçlar hızlarını makul seviyeye düşürecekler ve böylelikle şehir merkezine daha yavaş bir şekilde giriş yapabileceklerdir. Üçüncü bir seçeneğimiz ise freni kopan ya da boşalan araçlar için kaçış rampasının yapılmasıdır. Suçıkan dinlenme tesisleri karşısında bulunan yerden başlanarak kaçış rampası ya da yolu yapılabilir. Daha gerilerden de kaçış rampasının olduğu levhalarla birlikte sürücülere aktarılabilir diye düşünüyoruz. Afyonkarahisar Milletvekillerimiz ile de Dinar’daki yol sorununu paylaştık. Çözüm önerilerimizi onlara da sunduk. İnşallah bir an önce çözülür ve bir daha kimsenin burnu dahi kanamaz” dedi. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi