METEM’den Rüzgâr Enerji Santrali Projesi

Dinar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik bölümü öğretmeni Abdullah Özer ve Metal İşleri Bölümü öğretmeni Ali Tosun önderliğinde elektrik ve metal öğrencileriyle birlikte rüzgâr enerji santrali projesi gerçekleştirildi.

Yaklaşık 1 ay süre boyunca üzerinde çalışılan rüzgârgülü projesi okul bahçesi içerisinde bulunan kamelyaları ve bahçeyi aydınlatma amacıyla kullanılacak.

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Elektrik bölümü öğretmeni Abdullah Özer, projeyi yapmalarındaki amacı anlatarak şunları söyledi, “Dinar ilçemizin rüzgâr potansiyelini istihdama dönüştürmek ve öğrencilerimizin yenilenebilir enerjiler alanında en son teknolojileri yakından takip etmelerini sağlamaktır. Mevcut projemi okulumuzun imkânları kullanılarak yapılması da ayrıca gurur duyulması gereken bir durumdur” dedi.

Öğrenciler Almanya ve İsveç Yolcusu

Dinar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrik ve metal bölümleri öğrencileri yenilenebilir enerji teknolojileri kapsamında Erasmus Plus staj projesi ile Mart ve Nisan aylarında 17 elektrik bölümü öğrencisi ve 4 öğretmen Almanya ve İsveç’te Rüzgâr santralleri ile ilgili eğitim alacaklar.

Öğrenciler okulda uyguladığı rüzgâr enerjisi projesinin daha da gelişmişini Almanya ve İsveç’te görerek kendilerini çok daha iyi yetiştirmiş olacaklar.

Editör: Haber Merkezi