Mehmet Güven Hakk’ın rahmetine kavuştu

Dönemin En İyi Ülkücülerindendi

1926 Doğumlu Bir zamanların ülkücülerinden Mehmet Güven Hakkın rahmetine kavuştu. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü “ 20. 12.2018” ulu camide kılınan cenaze namazından sonra sevenleri tarafından Asri Mezarlıkta toprağa verildi. Merhum Mehmet Güven’in Araştırmacı yazar Ayhan Kalkan’a yaptığı açıklamada;”Dinar’da benim siyasetim çoğunluğu gençlerle oldu bir gurup beni MHP’nin saflarına getirdi. Birgün camiden birlikte çıktığımız Feyzi Başyiğit’e döndüm “Bak başkan şu iki gurup beni partilerine davet ediyor bir türlü karar veremedim ne dersin”diye fikrini sordum.Feyzi Bey kulağıma eğildi ...şuna olmada kime olursan ol” dedi. Ben her ikisine de düşünüyorum karar verdiğimde akşam namazından sonra parti binasına geleceğim.Kime gelirsem onun adayıyım”dedim.Böylelikle akşama kadar düşündüm ve en sonunda akşam namazı sonrası MHP binasına girdiğimde bütün gençler ayağa kalkıp “Başkan Güven”diye bağırarak karşıladılar ve böylece MHP ilçe başkanlığına aday olup seçildim.Yapılan kongremiz Kızılay sinemasında oldu.Salon tıklım tıklım dolu.Çünkü Genel Başkan Türkeş de gelmişti. Raif Bey ve Seydi Özata gençlerin başında onlar beni destekliyor. İkinci aday da rahmetli gazeteci İsmet Adıyaman olmuştu. Ben Türkeşe dedim ki “Sayın genel başkanım ikinci bir adayımız var. Kendisi gazeteci bize daha faydalı olur onu seçelim” dedim.Ama Türkeş ”Bakalım seçmen kimi istiyorsa onu seçeriz” diyerek yaptığı konuşmasında kalabalığa sordu.İlçe başkanlığını kapalı oyla mı yoksa açık oyla yapalım sorusuna kalabalık “AÇIK”diye tempo tuttu.Türkeş,”İlçe başkanlığına iki aday var o zaman soruyorum kimi seçeceksiniz”diye isim söyleyerek baktı ki büyük bir kalabalık beni istiyordu.Bir taraftan da “Başkan Güven”diye tempo tutuyorlardı.Ben böylece kongrede ilçe başkanı oldum. Divanda Türkeş’in kendisi yanında Yaşar Okuyan ve Bülent Yahnici kongreyi bitirdiler.

Türkeş ile birlikte çevremizdeki kasaba ve bazı köylere giderek ziyaret ettik. Bazı kongrelere katıldık.İlçe başkanlığına geçince yoğun bir çalışmaya başladık.Sonra İl genel meclis üyesi de oldum. Görevim sürecince partili partisiz her vatandaşa yardımcı oldum. Hiç unutmam iş bankası müdürünün iki çocuğu varmış bir okula yazılacakmış, parti yüzünden bir türlü yazılmamış. Biliyorsun İş bankası CHP yanlısıdır. Ben devreye girdim ve yazdırdım. Çünkü yaptığımız hizmetler bize geri dönecektir. Partili olarak sen ayırım yapmadan hizmet verirsen sevilir ve sayılırsın. Bak bükünkü particilikte bunlar yok. Benden değilsen yoksun işliyor. Bu bana ters geliyor. Millet vekili adayı da oldum ama yeterli oy alamadık

1983 seçimleri yaklaşıyordu. Yeni partiler kuruluyor yoğun bir çalışma yapılıyordu. Dinar’da birkaç kişi Anavatan Partisi’ni kurmak için çalışmaya başlamış .İbrahim Gönen, Faruk Oktay, Mustafa Topçu bir iki kişi aha vardı bana geldiler ben de kabül ettim ve Ec.Hamdi Özsoy’u da partiye alarak kurduk. Ozaman parti teşkilatı olmayan seçime katılmıyordu. Hamdi önce ilçe başkanı oldu.Turgut Özal’ın gezilerine katıldık. Seçimde adayımız olarak Hamdi ‘yi gösterdik. Özal ile çok sohbetim oldu. Sohbette Dinar’ın sorunlarını anlattım Dinar hakkında bilgi verdim. Kendisi “Ben Dinarı iyi bilirim Ağabey zamanında Santralın mühendisi bendim “ diye o zamanı anlattı.

Özal seçim otobüsüyle belediye önünde halka hitaben bir konuşma yaparak milletvekili adayı olarak Hamdi’yi ve diğer adayları tanıttı. Özal “milletvekilinizin seçilmesiyle Dinar’a hizmetleri göreceksiniz “diye vaatler verdi. Seçimlerde iyi çalıştık ve milletvekilsizlik hasretinin sona ermesi vereceğiniz oylara bağlı diye uğraştık ve sonunda Hamdi’yi Afyon Milletvekili olarak meclise gönderdik. Hamdi iki dönem milletvekili seçildi ve Dinar’a faydalı çalışmalar yapıldı. Tek üzüntümüz İl olmaktı ama bunu sağlayamadık. Özal Dinara gelirken PTT’nin karşısında ana yola MENDERES VİLAYETİ diye levha yazıp karşılamıştık. Üçüncü dönem de Hamdi yine aday oldu. Ama Afyon daki siyaset oyunu ile kazanamadı. Gerçi o dönemden sonra partide büyük bir çöküş oldu. 1991 seçimlerinde Doğru Yol Partisinin çoğunluğu. 1995 de Refah partisinin çoğunluğu. 1999 daki Demokratik Sol Partinin çoğunluğu tek başına iktidarı bulamadı ve koalisyon hükümetine geçildi. 2002 de vatandaşın çoğunluğu AK Partiyi seçdi ve iktidara getirdi. Şimdi Dinar’da siyaset yürüyor. Belediye başkanı hükümet yanlısı olmadığı helde hizmetlerini verme çabasını gösteriyor. Bunun bu çalışmasıyla bir de hükümetten destek gelse Dinar bambaşka olur. İnşallah Dinar yeniden kavuştuğu milletvekili sayesinde bir şeyler kazanır. Bak yıllar sonra Hamdi’den sonra yeniden bir milletvekilimiz oldu. Temennim iyi hizmetler gelmesidir.” Dedi. Zafer Haber olarak Merhum Mehmet Güven’e Allah’tan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi