MARSYAS FESTİVAL ÖDÜLÜNÜ BAŞKAN ACAR ALDI

Dinar Belediyesi tarafından ilçede her yıl düzenlenen Uluslararası  Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivaline Donizetti ödülü verildi.

Andante Dergisi’nin organizasyonu Beyoğlu Belediyesi, Akdağlar Grup ve KÜSAV’ın destekleri ile gerçekleştrilen beşinci Donizetti Klasik Müzik Ödülleri kapsamında yılın klasik müzik etkinliği dalında üç aday arasında ve Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Seçici Kurulu tarafından belirlenen adayların bu yıl 100 kişiden oluşan jüri üyeleri tarafından birinciliğe laik görülmüştür.

Gecede yapılan törende bu yıl 11 kategoride belirlenen adaylar arasında yapılan seçim sonucunda, ödül almaya hak kazanan sanatçı ve topluluklara ödülleri takdim edildi.

Andante Dergisi 5. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Adayları;

 

Yılın Bestecisi, Yılın Piyanisti, Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu, Yılın Üflemeli Çalgılar Yorumcusu, Yılın Oda Müziği Topluluğu, Yılın Opera Solisti (Kadın), Yılın Opera Solisti (Erkek), Yılın Dansçısı (Kadın), Yılın Dansçısı (Erkek), Yılın Genç Müzisyenleri (30 yaş altı) ve Yılın Klasik Müzik Etkinliği.

Yılın Klasik Müzik Etkinliği kategorisinde yer alan Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali, 100 kişiden oluşan jüri üyeleri tarafından birinciliğe laik görüldü. Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi ve festival koordinatörü Fakı Can Yürük ve festivalin sponsoru İş Adamı İbrahim Alimoğlu’nun hazır bulunduğu programda Donizetti Klasik Müzik ödülünü Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar aldı.

Başkan Saffet Acar, ödül gecesi programında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bize bu ödülü laik gören değerli jüri üyelerine teşekkür ederim. Donizetti Klasik Müzik ödülünü almak bizim için son derece önemli. Bu organizasyonu yapanlara ve emeği geçen tüm dostlara teşekkürlerimi arz eder, bu tür organizasyonların devamını dilerim.” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi