Kuran Kursu Öğrencilerine Ödülleri Verildi

Dinar merkezde bulunan Mevlana Camiinde Kuran Kurslarına katılan 29 öğrenci başarılı bir şekilde mezun dolu. 12 Haziran 2017 tarihinde başlayan ve 18 Ağustos 2017 günü sona eren Kuran Kurslarında yapılan dini bilgiler sınavında dereceye giren ilk üç öğrenci de belli oldu. Cami İmam Hatibi İsmail Alıkgöz tarafından hazırlanan 25 adet dini soruları cevaplayan öğrencilerden Zeliha Güçlü birinci, Sultan Sağbaş ikinci ve Zeki Kaya üçüncü oldu.

Dinar ilçe müftüsü Şahin Yaşar tarafından öğrencilere ödüllerinin takdim edildiği mezuniyet merasiminde Tablet bilgisayar, küçük altın ve bisiklet hediyeler öğrencilere takdim verildi.

Küçük çocukları küçük yaşta camiye alıştırmak gereklidir, çocukları camilerimizden soğutmayalım diyerek öğrenci velilerine yönelik bir konuşma gerçekleştiren İlçe Müftüsü Şahin Yaşar şunları söyledi, “Bazı cami cemaatlerimizden gürültü oluyor diye kızanlar var. Bu çocukları bu yaşlarda camiye alıştırmalıyız. Caminin bir ferdi olduğunu bilecek sonra öğrenmeye başlayacak. Bizim amacımız çocuklarımızı küçük yaşta eğitmektir. Okullar açıldığında herkes Kuran-ı Kerimini dolabına kaldırıyor ve bir daha ki yaz dönemi gelinceye kadar okumuyor. Böylelikle de çocuklarımız öğrendiği kuranı kerimi unutuyor. Anneler babalar lütfen çocuklarınıza kış döneminde de Kuran-ı Kerim okutunuz” dedi

Editör: Haber Merkezi