KURAN KURSU BİNASINI MÜFTÜLÜK DEVİR ALDI
Dinar Kuran Kursu Yaptırma Yaşatma Derneği tarafından yaptırılarak 17 yıldır hizmet veren Santral Park karşısındaki Kuran Kursu Binası 2013 de yapılan Genel Kurul kongresince karar alınarak amacının dışında kullanmamak şartıyla binayı Dinar Müftülüğüne devrederek teslim ettiler.
                Tapu teslimi Dernek Başkanı emekli imam İbrahim Özdemir tarafından Müftülük makamında Dinar Müftüsü Celil Şimşek’e vererek hayırlı olması dilekleriyle tapuyu alan ŞİMŞEK ”Türkiye Cumhuriyeti Diyanet Vakfı olarak bu gün Kuran Kursu yaptırma ve yaşatma derneği başkanı olan Sayın İbrahim Özdemir almış oldukları genel kurul kararları doğrultusunda bizimde taleplerimiz karşısında mevcut binayı kuran kursu binasını bağış olarak bedelsiz olarak devrettiler.Bizde bu binayı kuran kursu hizmetlerimizde ve müftülük hizmetlerimizde önümüzdeki dönemlerde kullanacağız.Binanın mevcut durumu gözden geçirildi gerekli onarım ve bakımı yapılarak ve doğal gaz bağlantısıyla  sağlıklı bir şekilde kullanılmak üzere hizmete açacağız.İki katlı binamızın birinci katını kız kuran kursu ikinci katını yetişkinler kuran kursu gibi hizmetlerimizde kullanacağız.19 Eylül 2013 günü tapu işlemleri tamamlandı bizde Türkiye Diyanet İşleri Vakfı Dinar şubesi başkanı olarak ben bu gün teslim alıyorum ve ilgili evraklarımızı da bugün genel merkezimize ulaştıracağız.Ben burada başta Dernek başkanımız İbrahim Hocamıza ve kendisiyle görev yapan yönetim kuruluna ayrıca bu karara olur imzası veren tüm genel kurul üyelerine teşekkür ediyorum.Dinara böyle bir eser verdikleri için kendilerini kutluyorum.Hepsinden ve yardım edenlerden Allah razı olsun” dedi.
                İbrahim Özdemir ”Sayın müftümüz benim diyeceklerimi aşağı yukarı hepsini söyledi kendisine teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Ben Kuran kursu öğreticisiyken beni bu derneğin başına geçirdiler yıllardır bu görevi sürdürmeye devam ettim. Ancak artık yaş kemale erdi. Arkadaşlara genç yeni yönetim kurulu oluşturmalarını ve derneği yaşatmaya devam etmelerini söyledim. Ama hiç taliplisi çıkmadı. Dernekler yardımlarla yaşar biz bunu yıllarca yaşattık bende müftülüğe devir için genel kurulda teklif verdim ve tüm üyelerimizce kabul edildi. Müftümüzde bu teklife sıcak baktı ve inanıyorum ki müftülük vasıtasıyla binamız amacından şaşmayacak ve daha iyi hizmetler vererek bayanlarımıza ve erkeklerimize kuran öğretmeye devam edilecek hayırlı olsun bundan böyle bize düşecek bir görev olursa çalışmaya bizde yine hazır olduğumuzu belirtiyorum. Derneğimize yardım yapan hayırseverlerimizin bundan böyle daha çok yardım yapacaklarına ve müftülüğümüze destek vereceklerine inanıyorum.”dedi.
Ayhan Kalkan
Editör: Haber Merkezi