Konak Mahallesine Müjde: TOKİ Evleri Yapılacak

Dinar eski polis lojmanlarının yıkılıp yerine TOKİ evlerinin yapılmasıyla ilgili müjdeli haberi Milletvekili Özkaya verdi.
Geçtiğimiz günlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yapılmıştı. Bu toplantıya katılarak ilçeye yapılması planlanan yatırımlar hakkında konuşan Ak Pati Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Dinar’a bağlı Konak Mahallesi’nde kentsel dönüşüm adı altında yeni konutların yapılabileceğini söyledi.
Çok eskiden yapılmış olan polis lojmanları için yıkım kararının çıktığını, yakın zamanda yıkım işlemlerinin başlayacağını da belirten Özkaya şunları söyledi, “Bildiğiniz üzere eski polis lojmanları atıl bir vaziyette uygun olmayan görüntüsüyle duruyordu. Şimdi bu eski harabe konutların yıkım kararını çıkarttık. Vatandaşlarımız isterlerse kentsel dönüşüm yapılarak bu bölgeye Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından konutlar yapılabilir” dedi.
Memnuniyetle Karşılandı
Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın bu sözlerinden sonra bölgede ikamet eden vatandaşlar, TOKİ tarafından yapılacak olan konutlara sıcak bakmaya başladı. Edinilen bilgiye göre yıkılan polis lojmanlarının yerine TOKİ tarafından yaklaşık 300 konut yapılabileceği, ya da kentsel dönüşüm adı altında hak sahibi vatandaşların evlerinin yıkılıp bölgeye yapılacak olan konutlardan kendilerinin hak sahibi yapılacağı öğrenildi. İlerleyen günlerde netleşecek olan TOKİ evleri için bazı vatandaşlar konuya çok sıcak bakmaya başladı. TOKİ tarafından ilçeye yapılacak olan her projeyi destekleyeceklerini kaydeden vatandaşlar, Konak Mahallesine 300 konutun yapılmasının çok anlamlı ve mantıklı bir karar olacağı belirttiler. İ.Y. Umut Haber….
 
Editör: Haber Merkezi