Kaymakam Kapankaya, muhtarlarla toplantı yaptı

Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya ilçe merkezinde ve köylerde bulunan muhtarlarla birlikte toplantı gerçekleştirdi.

İlk önce köy muhtarlarıyla Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliğinin meclis ayı toplantısını yapan Kapankaya, daha sonra merkez mahalle muhtarlarının katılımlarıyla sorunların görüşüldüğü ikinci bir toplantı yaptı.

Dinar’ın köylerinde yapılması gereken ve planlanan işlerin görüşüldüğü, muhtarların sorun ve taleplerini yazılı olarak ilettiği toplantıda konuşan Dinar Kaymamı Selami Kapankaya şunları söyledi, “Köylerimize içme suyu, okulların bakım onarımı ve çöp toplama gibi hizmetleri en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz. 1 tane daha birliğimize büyük bir çöp kamyonu daha kazandırılacak. Çöp toplama hizmeti daha da iyi durumlara geçecektir. Bildiğiniz üzere Kaymakamlığımız bünyesinde lavanta fidanı ve lavantadan oluşan ürünlerin üretimi var. Lavantaya çok önem veriyoruz ve bununla alakalı bir teşhir yeri yapmak istiyoruz. Bunun yanında yapımı devam eden Kültür Evimiz var, burada da az bir iş kalmış durumda, yakın zamanda faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Düğünlerde Silah Atmanın Önüne Geçilmeli

Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya muhtarlar toplantısında köylerde düğünlerde silah atmanın önüne geçmek istediklerini, bu bağlamda muhtarlara da büyük görevler düştüğünü söyledi. Konuyla alakalı herkesin duyarlı olması gerektiğini de belirten Kapankaya, “Düğünlerimiz cenaze evine dönmesin. Hiç kimse düğünlerde silah atarak diğer insanların geleceğini karartmasın” dedi.

Kaymakam’dan Kimlik Kartı Uyarısı

Dinar Kaymakamı Kapankaya toplantının ilerleyen bölümlerinde köy muhtarlarına çağrıda bulunarak, eski kimliklerini değiştirmeyen vatandaşların uyarılarak gerekli işlemlerini Dinar Nüfus Müdürlüğünden yapmasını istedi.

Muhtarlara Özel Talep Formu

Dinar Kaymakamlığı tarafından yapılan muhtarlar toplantısında muhtarlara üzerinde isimleri ve görev yerleri yazılan talep formları dağıtıldı. Muhtarlar mahallesindeki ve köylerindeki sorunları ve talepleri bu formlara yazarak kaymakamlık yetkililerine ilettiler.

Editör: Haber Merkezi