Kariyer Günleri Kaymakam Kapankaya’nın Katılımlarıyla Başladı

Dinar Öğretmen Ünal Yılmaz Kolejinde 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının ilk kariyer günleri İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya’nın konuşmacı olarak katılmasıyla başladı.

Kapankaya kendi hayatını, öğrencilik anılarını, çektiği sıkıntıları ve Kaymakamlık mesleğini öğrencilere anlattı.

Özel kolej öğrencilerinin istediği soruları sorabildiği Kariyer Günlerinde konuşan Kaymakam Selami Kapankaya, kendi kuşaklarının çok çalışarak ve azimli olarak başarıya ulaştığını ifade ederek şunları söyledi, “Ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum diyebilirim. Aslen Aydın’in Çine ilçesindenim. Okuma sevgimi babamdan aldım. Çünkü babam okumayı çok seven bir insandı. Ondan aldığım azimle okumayı başardım. Sizlerin yaşlarındayken bizim zamanımızda bilgisayar, tablet gibi teknolojik cihazlar yoktu. Her hafta eskiden fasikül dediğimiz yayınlar olurdu, biz bu fasikülleri okurduk. Benim merakım en çok tarih kitaplarına oldu. Rahat ve lüks bir yaşam içinde değildik ama hayatımızdan da son derece mutluyduk. Zamanımızda arkadaşlıklarımız son derece sağlam ve iyiydi. 3. ve 4. sınıfta iken 3-4 kilometre yol yürürdüm. Öğlen olduğunda ise okulun karşısındaki küçük bakkaldan çeyrek bir ekmek alıp onu kurur yer ve öğleden sonra okula tekrar geri giderdik. Elbette ki çok zorluklar çekildi, ancak her zaman mutlu bir şekilde bir tarafımız çocuk kaldı” dedi.

Öğrencilere Nasihatlerde Bulundu

Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya katıldığı kariyer günlerinde özel kolej öğrencilerine bazı nasihatlerde bulundu. Okullarda öğretmenlerin daima doğruluğu ve iyiliği anlattığını, öğrencilerin ise kesinlikle bu doğruluk ve iyiliklerden vazgeçmemeleri gerektiğini söyledi. Önceliğinin her zaman eğitim olduğunu da kaydeden Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya konuşmasının devamında şunları söyledi, “Eğitimle alakalı olarak sizleri ne kadar iyi yetiştirsek ülkemizin de geleceği o denli iyi olur. Benim için eğitim-öğretim çok önemlidir. Eğitimli iyi bireyler olarak yetişmenizi istiyoruz. Dijital ortamlar yüzünden belki aile içi ve arkadaşlıklarda bazı bozulmalar oldu ancak sizler yine de doğru yoldan ayrılmayarak insani yönünüzü mutlaka koyunuz” dedi.

Öğrencilerden Gelen Soruları Cevapladı

Kaymakam Kapankaya özel kolej öğrencilerinden kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi. Dinar ile ilgili ne yapacaksınız? Sorusunu yanıtlayan Kapankaya, “Acele verilen kararlar her zaman yanlış olur. Göreve yeni geldik, şu an gözlemliyorum. Hangi işin hangi insanlarla yapılacağını tespit ediyoruz. Toplumun en fazla nelere ihtiyacı var ise önceliğimiz onlar olacaktır” dedi.

Kaymakamlık Mesleğini Anlattı

Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya kariyer günlerinde kaymakamlık mesleğinin ne olduğunu, kaymakamın hangi işlere baktığını öğrencilere anlatarak sözlerini şu şekilde bitirdi, “Kaymakam, ilçenin genel yönetiminden sorumlu olan, devleti ilçede temsil eden, ilçenin en büyük devlet görevlisidir. İlçede yasaların uygulanmasını sağlar, Valinin emirlerini uygular, İlçedeki çeşitli kamu kurumlarının çalışmaları arasında eşgüdümü sağlar, Halkın şikayetlerini dinler, ihtiyaçlarını saptar ve giderilmesi için gerekli önlemleri alır, Törenlere başkanlık eder, resmi ziyaretleri kabul eder” dedi.

  1. sonunda ise Özel Okul Müdürü Ünal Yılmaz tarafından ilçe kaymakamına plaket verildi. Haber ve Foto: İsmail Yılmaz

Editör: Haber Merkezi