Kalkan’ın 2020 Nin Yeni Kitabı Basılıyor

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimince bastırılmasına karar verilen araştırmacı Yazar Ayhan Kalkan'ın hazırladığı DİNARDA KAYBOLAN ve KAYBOLMAYA YÜZ TUTAN 20 EL ZANAATI ve ZANAATKÂRLARI kitabı baskıya gitti Kapak kompozisyonu Ayhan Kalkan ve Salih Güntin tarafından hazırlanan kitap 150 sayfa orta boy olarak İZMİR BİRLEŞİK MATBAADA BASILIYOR Kitapta 20 Zanaat ve bu mesleklere yıllarca gönül vermiş Zanaatkârlarımız yer almaktadır. Kitap Odamız tarafından bastırıldığı için ücretsiz dağıtılacaktır.

Bilindiği gibi yazarımız Kalkan bu eserini küçük bir kitapçık bastırarak 1990 da yayınlatmıştı.500 tane yayınlanan kitapçık beğenilmişti. Aradan 30 sene geçti Saraç, Hallaç, Kalaycı, Semerci ve Nalbant meslekleri o yıllarda kaybolmak üzereydi. Mesleği yapan 1-2 kişi vardı bazıları unutulmak üzereydi.30 sene geçince Bu meslekler tamamen yok olurken birçok Zanaatın da Dinarda yapılmadığı ve yapan Zanaatkârların ya vefat ettikleri ya da 95 depreminden sonra göç ettikleri görüldü. Yazarımız araştırdı ve bu zanaatlardan kaybolan ve kaybolmaya yüz tutan 20 zanaatı ve bu meslekleri yapan kişileri derleyip kitaba dönüştürdü meraklılarına 150 sayfalık bir eseri Ticaret odamızın kitapseverlere yeni yılda ücretsiz dağıtacağı öğrenildi.

Biz basın kuruluşu olarak yazarımız Ayhan Kalkanı emeği için kutlarken bu eseri bastıran Dinar Ticaret odası Başkanlığı ve Oda Meclisi Başkanlarıyla yönetim kurullarıyla Oda çalışanlarını içtenlikle kutlar DİNAR TİCARET ODASI KÜLTÜR YAYINLARI 1 çalışmasının devamını bekleriz.

Editör: Haber Merkezi