İYİ Parti Dinar 1. Olağan Kongresi yapıldı

Dinar İYİ Parti Birinci olağan kongresi Dinar Belediyesi Kültür Merkezinde yoğun bir katılım ile yapıldı.

İlçe kongresine; Belediye Başkanı Saffet Acar, Ticaret Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, AfyonkarahisarİYİ Parti İl Başkanı Erdal Gümüş, 57. Hükümet Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Prof. Dr. Abdülkadir Akcan, Afyonkarahisar İYİ Parti milletvekili aday adayları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunması sonrasında İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gümüş divan başkanlığında başlayan kongrede gerekli çoğunluğun sağlanmasıyla açılış yapıldı. İYİ Parti İl Başkanı ve Divan Başkanı Erdal Gümüş tarafından İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in mesajını okudu.İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyesi Zübeyde Gültekin tarafından ilçe teşkilatı faaliyet raporu okundu.

Dinar İYİ Parti Birinci olağan kongresi ilçe başkan adayı İbrahim Acar yaptığı konuşmada şunları söyledi; “İYİ Parti harekâtı, İYİ Parti iktidarında asla ve asla hiçbir devlet memurunun, hiçbir çiftçinin, esnafın borcundan dolayı hiç kimsenin gözünü yaşartmayacağız buda bizim ahtımız olsun. Bu İYİ Partinin iktidarında olacak arkadaşlar. Eğer 16 yıl İYİ Parti iktidarda kalsın Türkiye; Amerika dan da refah, İsviçre den daha refah ve hatta ve hatta eğitimimiz Finlandiya nın eğitiminden da üstün olur arkadaşlar ve olacak. Biz sadece hizmet edeceğiz. İYİ Parti kurulduğu günden beri ekonomiden tutun, tarımdan her şeyimiz hazır. Bu ülkeye 127 tane ülkeden tarım ürünü ihraç ediyoruz. Et yok bu ülkede, kuru fasulye bilmem nerden geliyor, mercimek çorbası kanada dan geliyor, nohuttan tutun hiçbir şey üretmiyoruz. Üretmeyen adamdan Müslüman olmaz arkadaşlar. “Biz münafıklar olarak” sözüm ona bazı vatandaşlara gitsin… İslam dini üretme dini, İslam dini refah dini, İslam dini zenginlik dini, bizi dinimizden olma noktasına getirdiler, hazırı tüketim toplumu olduk. İYİ Parti iktidar döneminde üreteceğiz, çalışacağız, zengin olacağız. Sanayici ve iş adamı asla korkmayacak. İYİ Parti 16 sene iktidarda olsaydı Dinar ülkenin en iyi yaşanabilir bir ilçesi olacaktı. Dinar’da ki her arkadaşımıza söylüyorum; herkesin bu partide ilçe başkanı olarak benim ne kadar yetkim varsa hepinizin yetkisi var, herkes ilçe başkanı arkadaşlar. Bayanlarda bu partinin genel başkanıdır.” Dedi

Hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Saffet Acar ise konuşmasında şunları söyledi; “İYİ Partinin iyi insanlarını görünce heyecanlanmamak elde değil. İnanıyorum ki hep iyi olacağız, iyi olmak için bir araya geleceğiz. Biraz önce değerli ilçe teşkilat başkanımında söylediği gibi geldiğimiz nokta bu, tren kaçıyor. Tren kaçmadan son kompartımana yetişmemiz lazım. Herkese görev düşüyor, ev ev kapı kapı dolanmamız lazım. Eğer bu treni de kaçırırsak bir daha siyaset yapmanın politika konuşmanın hiçbir anlamı kalmayacak. Çok iyi düşünmemiz lazım, ben sayın genel başkanımız Akşener’in talimatları üzerine İYİ Partinin hükümet programı içerisinde bulundum. Bir hafta boyunca bu programda katkıda bulundum. Gerçekten mükemmel bir program, genel başkanımız şunu emretti, dedi ki; yapamayacağımız, yapılamayacak hiçbir şey hükümet programına yapılmayacak. Yazılanların hepsi iktidar olunursa yapılacak. Geldiğimiz noktada hiç kimse mutlu değil, herkes korku içinde, divan başkanımızın arz ettiği gibi Türkiye de adalet kalmamış, adalet olmayan yerde güven olmaz. Bizler kapı kapı dolanıp 24 Haziran’ı bir bayram haline çevirmemiz lazım, 25 Haziranda Türkiye de her şey güzel olacak, her şey iyi olacak.” dedi

Afyonkarahisar İYİ Parti milletvekili aday adaylarının kendilerini tanıtması sonrasında İYİ Parti Dinar ilçe teşkilatı olağan kongresi oy pusulası yönetim kurulu listesi, il delege listesi ve il delegesi yedekleri isim listeleri okundu. Daha sonra sandığa gidilerek oy kullanma işlemi gerçekleşti.

Editör: Haber Merkezi