İTFAİYE ÖNCÜ ARACI DİNAR’A HAYIRLI OLSUN

Belediye Başkanı Saffet Acar’ın talimatı ile itfaiye amirliğine öncü itfaiye aracı alındı.
Belediye hizmet binası önüne getirilen öncü aracının tanıtımı, İtfaiye Amiri Vedat Yılmaz tarafından yapıldı. Yeni aracı inceleyen Belediye Başkanı Saffet Acar, Ford Transit marka, 2016 model aracın aparatları ve teknik özellikleri hakkında İtfaiye Amiri Vedat Yılmaz’dan bilgi aldı.
Altı teker olan aracın öncelikli amacının trafik kazaları olduğunu belirten İtfaiye Amiri Vedat Yılmaz, yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi; “Aracımızın 300 litre su tankı bulunmaktadır, bununla birlikte köpük haznesi, su tankından ayrıdır ve otomatik karıştırma sistemi vardır. Tazyik ve hortum kapasitesi bakımından suyu tasarruflu ve yerinde kullanan aracımız, nerdeyse diğer itfaiye araçlarımızın gördüğü işi görüyor. Aracımızda aparat olarak bir adet kesici ayırıcı kombi set, bir adet hidrolik sistem kesme aparatı ve çok güçlü otomatik sistem projektör aydınlatma mevcuttur. Öncü aracımızın ön kısmında ise çelik halatlı araç çekme makarası vardır. Biz itfaiye ekibi olarak yıllık ortalama 85 sıkışmalı trafik kazalarına müdahale ediyoruz, 45 vatandaşımız kesme ayırma makasımızla kurtarıldı ve 112 acil ekiplerine teslim edildi. Bu yeni aracımız ile bundan sonra yaşanabilecek trafik kazalarına eskisinden çok daha hızlı ve yeni aparatlarımızla çok daha sağlıklı kesme ayırma müdahalesi yapabileceğiz.” Dedi.
Belediye Başkanı Saffet Acar ve İtfaiye Amiri Vedat Yılmaz tarafından teknik özellikleri verilen ve buna göre imal edilen bu kapasite ki aracın, Türkiye’de ki en iyi itfaiye öncü aracı olduğu ve birçok belediyelerinde bu araçtan satın almak için firmaya sipariş verdiği öğrenildi. 
 
Editör: Haber Merkezi