İdris Er, “Hastanemizin B Sınıfı Olması için çalışacağız”

Dinar Devlet Hastanesinin C sınıfından B sınıfı hastaneye dönüştürülmesi için acil servis ve yoğun bakım servislerinin 2. Seviyede olması gerekiyor. Bazı cihaz kesikliklerinin tamamlanmasının ardından 2. Seviyeye yükseltilecek olan bölümlerimizle birlikte B sınıfı hastane olmak için başvuru da yapabileceğiz.

Ak Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er ve Yönetim Kurulu üyeleri geçtiğimiz haftalarda Dinar Devlet Hastanesini ziyaret etmiş ve Yönetici Fatih Türkmensoy ile bazı istişarelerde bulunmuştu. Ziyaret esnasında hastanenin işleyişi, içyapısı ve uzman doktor kadrolarıyla alakalı bazı bilgiler veren Fatih Türkmensoy B sınıfı hastane olmak için bazı eksikliklerin giderilmesi gerektiğini anlatmıştı.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Dinar Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er B sınıfı hastane olmak için gerekli çalışmaları takip edeceklerini, hastane için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya da hazır olduklarını belirterek şunları söyledi, “Yöneticilerimizin dediği gibi acil ve yoğun bakım ünitelerinin 2. Seviyede olması lazım. Bunun için ise eksik cihazlarımızı tamamlamanın yollarını arayacağız. Cihaz ve bazı hekim eksiklikleri tamamlandığında ise B sınıfı hastane olmak için başvuru yapabileceğiz. B sınıfı hastane olduktan sonra ise, hastanemize MR cihazı alma yetkisi verilecek. Uzman doktor kadromuz iki katına çıkar ve patoloji kurulabilir” dedi.

B SINIFI HASTANE OLUNCA NE DEĞİŞECEK

Dinar Devlet Hastanesinin B sınıfı olması halinde en büyük fayda uzman hekim kadrosunun genişlemesi olacak. Her bölümden en az iki üç tane doktorun kadrosu yer alacak. Eksik olan bölümlerin doktor atamaları yapılacak ve MR cihazı alınabilecek.

Editör: Haber Merkezi