Hurdacı Sorununa Çözüm Bulundu

Dinar’da vatandaşlar tarafından çok yoğun olarak şikayet edilen hususların başında ilçe dışından gelen hurdacılar yer alıyor.

Dinar dışından ilçeye gelerek mahalle aralarında hurdacı kılığında hurda toplama bahanesiyle keşif yapıldığını ve daha sonra hırsızlık olaylarının gerçekleştiğini iddia eden vatandaşlar bu soruna bir an önce çözüm yolu bulunmasını istemişlerdi.

Bu soruna nihayet bir çözüm yolu bulundu. Geçtiğimiz hafta ilçe kaymakamlık toplantı salonunda mahalle muhtarlarının ve diğer bütün kurum müdürlerinin katılımlarıyla huzur toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda muhtarlar tarafından dile getirilen hurdacı sorununa çözüm yolu bulundu. Toplantı sonunda konuyla alakalı olarak mahallelerde hurdacı görülmesi halinde, mahalle muhtarı veya vatandaşlar önce polise daha sonra vergi dairesi yetkililerine telefon ile haber edecek. Bölgeye gelecek olan vergi dairesi kontrol memurları polis ekipleri eşliğinde hurdacıların bütün evraklarını inceleyecek. Resmiyete uygun olup olmadığı bakılacak olan hurdacılar böylelikle kontrol altına alınabilecek.

Editör: Haber Merkezi