Haydarlı’da Dayakçı Öğretmen İddiası

Dinar İlçesine Bağlı Haydarlı Kasabasında Haydarlı Yatılı Bölge Orta Okulunda görevli Müdür Yardımcısı olarak görev yapan O.G. isimli öğretmenin, öğrenci A.S.’yi sınıfta konuştu gerekçesiyle odasına çağırıp sopa ile vurduğu iddia edildi.

Haydarlı YİBO’da etüt dersi esnasında O.G.isimli okul müdür yardımcısı tarafından öğrenciye vurulmak üzere darp olayı yaşandığı iddia edildi.

A.S. isimli öğrenci gerçekleşen bu olayın ardından ailesiyle birlikte Haydarlı Jandarma Karakoluna ifade vererek şikâyetçi oldu.

Öğrenci A.S. burada verdiği ifadesinde, yanında diğer arkadaşlarıyla beraber kursa girdiğini, O.G. isimli Müdür yardımcısının ders bittikten sonra diğer arkadaşlarımla beraber derste konuştukları için odasına çağırdığını söyledi. Müdür yardımcısı öğrencilere neden konuştuklarını konuşmanın yasak olduğunu bilip bilmediklerini sordu. Yine öğrencinin Jandarmadaki ifadesine göre müdür yardımcısı bağırarak haritanın plastik işaret sopasını aldığı ve iki defa öğrencinin ellerine vurduğu belirtildi. Eline ve bileklerine denk gelen sopa nedeniyle öğrencinin ellerinde ve parmaklarında şişme ve morarma meydana geldiği de yine öğrencinin ifadesinde ortaya çıktı.

Bu durumu okulun İngilizce öğretmenine söyleyen Ayşe Sarıtaş isimli öğrencinin babası Mustafa Sarıtaş ertesi gün okula gelerek kızının ellerinin morardığını gördü ve kızını muayene için Dinar Devlet Hastanesine getirdi. Elleri alıcıya alınan öğrenci öğretmenden korktuğu için ailesine olayı sıcağı sıcağına anlatamadığını da ifadesine ekleyerek davacı oldu.Dinar Zafer

Editör: Haber Merkezi