Haydarlı’da damızlık koç dağıtımı

Dinar’a bağlı Haydarlı Kasabasında damızlık koç dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Haydarlı Belediye Başkanı Kadir Öcel, Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Acar, Dinar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Arafat Cengiz’in katıldığı dağıtım töreninde, 84 adet damızlık koç vatandaşlara verildi.

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Acar, Çöl Ovası olarak nitelendirilen bölgede bulunan Tatarlı Kasabası, Bağcılar, Çürüklü, Akpınarlı, Ocaklı, Doğanlı, Göçerli, Yıprak, Kınık, Çiçektepe, Akcin, Kadılar, Okçular, Alparslan ve Ergenli köylerinde bulunan köylülere kura çekimi sonucunda kuradan çıkan isimlere dağıtımın yapıldığını söyledi.

Proje ile besicilerin elindeki düşük verimli koyun ırklarının verimini arttırmak amacıyla elinde bulunan koyun sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıklarının katılımıyla kan değişiminin sağlanarak işletmelerin mevcut verimliliğinin arttırılmasının amaçlandığını ifade eden Acar, “Bu kapsamda il müdürlüğümüzce damızlık koçlar çiftçilerimize hibe usulünce dağıtımı yapılmıştır” dedi. Dinar-Umut

Editör: Haber Merkezi