Hakan Uyan,"Türkiye Muhtarlar Birliği'ni kuracağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, CHP iktidarında muhtarların çağın gereklerine göre hizmet verebilmesi için gerekli altyapıyı oluşturacak, özlük hakları ve çalışma koşullarını iyileştireceklerini söyleyerek, "Türkiye Muhtarlar Birliği”ni kuracağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gece-gündüz demeden Dinar ilçesi ile ilçeye bağlı belde ve köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla tek tek görüşerek istek ve taleplerini dinleyen CHP Afyonkarahisar 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, ilk olarak ilçe merkezindeki esnafla bir araya geldi.

Esnafın sorunlarını dinleyen Milletvekili Adayı Uyan, "1 Ocak 2019’da net asgari ücreti 2.200 TL yapacağız. Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız. Asgari ücrete yılda bir defa değil, altı ayda bir (Ocak-Temmuz) zam yapacağız. Asgari ücret artışını enflasyon ve refah artışı payını dikkate alarak altı ayda bir belirleyeceğiz. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Evi olmayan ve oturmak için ev alacak ailelere, 20 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,5 faizle kamu bankalarından kredi kullandıracağız. Bu kredide yüzde 20 peşinat şartı aramayacak ve üst limiti 300 bin TL olarak belirleyeceğiz. Mevcut şartlara sahip hali hazırda kredi kullanmış yurttaşlarımıza da aynı koşullarda yeniden finansman olanağı sağlayacağız. 26.05.2018 tarihi itibari ile bankalarda ve varlık yönetim şirketlerinde takibe düşmüş, kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarını risk esasına göre satın alacak, borç faizlerini, vergi, resim, harç, dosya parası, kapak ücreti gibi tüm mali yükümlülüklerini silecek, sadece ana parayı uzun vadeye yayarak tahsil edeceğiz ve borçluların sicil kayıtlarını sileceğiz" dedi.

ÇALIŞMA KOŞULLARINI İYİLEŞTİRECEĞİZ

Dinar İlçesi’ndeki Merkez Mahalle Muhtarları ile iftarda bir araya gelen Uyan, "Mahalle muhtarlıklarına, Anayasa’da tanımlanmış yerel yönetim birimi statüsü vereceğiz. Bu doğrultuda muhtarlara bütçe ayıracak, belediyelerle birlikte sosyal projeler yapmalarına olanak tanıyacağız. Muhtarların yetki ve sorumluluklarını tek bir kanunda toplayacağız. “Türkiye Muhtarlar Birliği”ni kuracağız. Muhtarlık seçimlerinde birleşik oy pusulası esasını getireceğiz. Muhtarların çağın gereklerine göre hizmet verebilmesi için gerekli altyapıyı oluşturacak, özlük hakları ve çalışma koşullarını iyileştireceğiz. Muhtarlıklara hizmet binası ile personel desteğini Belediye ve İl Özel İdareleri üzerinden sunacağız. Muhtarların kendi mahallelerini ilgilendiren konularda belediye meclisi veya il genel meclisi toplantılarına katılmalarına olanak tanıyacağız. İlgili konularda oy haklarının olmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

GSS BORÇLARININ TAMAMINI SİLECEĞİZ

İftar sonrası sahura kadar Dinar'a bağlı köylerde vatandaşlarla bir araya gelen Ahmet Hakan Uyan, "CHP iktidarında sağlık hizmetlerinin ücretsiz sağlanması ilkesini benimseyeceğiz. Sağlık hizmetlerinde katılım payı, ilave ücret vb. ödemeleri kaldıracağız. Prim ödemiş olmayı sağlık hizmeti almanın ön koşulu olmaktan çıkaracağız. Aile Sigortası kapsamındaki tüm yurttaşlarımızın GSS primlerini Hazine’den karşılayacağız. Bu yurttaşlarımızın GSS borçlarının tamamını sileceğiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi