Hakan Uyan "OHAL kaldırılacak, yargı bağımsızlığı sağlanacak"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, CHP iktidarında OHAL'in kaldırılacağını, hukuk güvenliği ve yargı bağımsızlığının sağlanacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, seçim çalışmaları kapsamında İlçe, belde ve köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

TEKELLEŞMEYİ ÖNLEYECEĞİZ, HAKSIZ REKABETE SON VERECEĞİZ

Vatandaşlardan CHP iktidarına destek isteyen Milletvekili Adayı Uyan, "CHP iktidarında OHAL’i kaldıracak, hukuk güvenliği ve yargı bağımsızlığını sağlayarak yatırımcılar için öngörülebilir ve güvenilir bir ortam oluşturacağız. Düzenleyici ve denetleyici kurumların tam bağımsızlığını tesis edeceğiz. Bu kurumların tekelleşmeyi önleyecek, kamu yararını, rekabeti ve tüketici haklarını koruyacak bir yapıya kavuşmasını sağlayacağız. Kanun ve düzenlemelere ilişkin öngörülebilirlik ve istikrar sunacağız. İmtiyaz dağıtımı ve kapitülasyonlara dönüşen, haksız rekabete yol açan özel teşvik uygulamalarına derhal son vereceğiz. Ücretler ve kazançlar genel seviyesini artırarak iç talebin canlanmasını sağlayacak, bu sayede yatırım cazibesini artıracağız" dedi.

TARIM DESTEKLERİNİ İKİ KATINA ÇIKARCAĞIZ

CHP iktidarında çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamının silineceğini dile getiren Uyan, "Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarım Kanunu’nun 21. Maddesi’ni uygulayacağız. GSYH’nin yüzde 1’i kadar vereceğimiz tarım desteklerini iki katına çıkaracağız. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Parçalı tarım arazilerinin tarım sigortası sorununu çözeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Türkiye’deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan, Üretici Kayıt Sistemi’ni oluşturacağız. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Tüm ürünleri, üretim araçlarını ve hayvanları, sisteme kayıt edildikleri anda primleri devlet tarafından karşılanacak şekilde, tarım sigortası kapsamına dahil edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi