Hakan Uyan, "İhtisas organize sanayi bölgeleri kuracağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, CHP iktidarında ihtisas organize sanayi bölgeleri kuracaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan seçim çalışmaları kapsamında; Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, Acarlar Çuval Fabrikası ile Dinar Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti.

TEK BİR KDV ORANI UYGULAMASINA GEÇİLECEK

Dinar'da çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayan Milletvekili Adayı Uyan, "CHP iktidarında tekstil sektöründe tek bir KDV oranı uygulamasına geçeceğiz. Mezbahaları kayıt altına alarak ham deri kalitesini yükselteceğiz. Mobilya sektörünün gelişkin olduğu illerde ihtisas organize sanayi bölgeleri kuracağız. Ankara Siteler gibi mobilya işletmelerinin kümelendiği sanayi bölgelerine de bu statüyü vereceğiz. Giyim eşyası sektöründe yerli hammadde kullanımını özendireceğiz. Selülozu stratejik ürün olarak belirleyeceğiz. Yüksek hacimli selüloz üretimi yapacak bir kamu işletmesi kuracağız. Plastik sektöründe kalıpçılık faaliyetlerindeki yatırımları destekleyeceğiz. Polimer kompozitleri üretiminde ve kauçuk sektöründe otomotiv ara mamulleri araştırmaları için üniversitelere ek bütçe tahsis edeceğiz. Polipropilen üretecek bir kamu işletmesi açacağız. Kimya sektöründe nanoteknoloji çalışmalarını destekleyeceğiz. Petrokimya, petrorafineri ve sıvı kimyasal ürünlerde Kimya Özel Endüstri Bölgesi kurarak kümelenme sağlayacağız. Bu sayede depolama ve enerji maliyetlerini düşüreceğiz. Uluslararası ticaret anlaşmalarında makine imalatı sektörünün kapsam içine alınmasını sağlayacağız. Kullanılmış makine ihracatı üzerindeki vergiyi amortismanla ilişkilendirerek düşüreceğiz. İhraç ürünler başta olmak üzere makine sektöründeki ambalaj standartlarını geliştireceğiz. Otomotiv sektöründe AR-GE alanında yeni yatırımları, büyüme hedeflerimizi ve desteklerimizi sürdüreceğiz." dedi.

PARTİ DEVLETİ GERÇEĞİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ

Seçim çalışmalarını sahura kadar sürdüren Uyan Dinar İlçesi'ne bağlı Karahacılı, Gençali ve Pınarlı köylerini ziyaret ederek hem vatandaşları dinledi hem de CHP iktidarına destek istedi. Türkiye'nin, geçtiğimiz on beş yılda bir parti ve devlet bütünleşmesine şahit olduğunu kaydeden Uyan, "Cumhurbaşkanı’nın, bir partinin genel başkanı da olması bu süreci nihai noktaya taşımıştır. Artık Türkiye’de kamu yönetiminden bahsederken bir parti devleti gerçeği göz ardı edilemez. Neredeyse bütün kamu kurumları bir siyasal partinin şubeleri olarak görev yapmaktadır. Bürokratlar, devlet hiyerarşisi ve kanunların yerine, Parti’ye hesap verir hale gelmiştir. İktidar, yurttaşları kendi taraftarları ve ötekiler olarak ayrıştırmakta ve hizmetlerini muhalifleri hiçe sayarak sunmaktadır. Yurttaşlarımızın önemli bir bölümü kamu kaynaklarının bölüşümünden tamamen dışlanmıştır. İktidara yakın, kayrılan, ayrıcalıklı zümre dahi kamu hizmetlerini ancak bir lütufmuş gibi sunmaktadır. AKP iktidarında keyfi, ilkesiz ve hakkaniyetsiz bir kamu yönetimi anlayışı ile karar mekanizmalarında belirleyici ilke, tek adam ve onun dar çevresinin çıkarlarını gözetmek haline gelmiştir. Kamu kurumları ve bürokratlar arasında uyum bozulmuş, partizanlık çerçevesinde gelişen bir rekabet ortamı oluşmuştur." şeklinde konuştu.

HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Milletvekili Adayı Uyan, tüm Müslüman aleminin Kadir Gecesi'nin hayırlara vesile olmasını temenni ederken, "İslam’ın yüce kitabının ilk emrinin ‘oku’ olması oldukça anlamlıdır. Ülkemizde ve çevremizdeki her geçen gün daha da büyüyen sorunlarımız bizleri asla umutsuzluğa sevk etmemelidir. Unutmamalıyız ki, böylesine muazzam değerlerimizle çözemeyeceğimiz hiçbir sorun ve aşamayacağımız hiçbir engel yoktur." dedi.

Editör: Haber Merkezi