Hakan Uyan "Ekonomik sorunların temel nedeni otoriter tek adam yönetimi"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, siyasal sorunların ağırlaştıkça ekonominin zayıfladığını ifade ederek, "Türkiye’nin ekonomik sorunlarının temelinde yatan en önemli neden, otoriter tek adam yönetimidir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan seçim çalışmalarını Evciler İlçesi'nde sürdürdü. Gündüz Afyonkarahisar'ın ilçe, belde ve köylerinde geceleri ise sahura kadar Dinar İlçe merkezi ile ilçeye bağlı belde ve köylerde seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdüren Milletvekili Adayı Hakan Uyan, Evciler ilçe merkezinin ardından ilçeye bağlı Baraklı, Madenler, Yapağlı, Duman köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

TBMM ÜZERİNDE VESAYET İNŞAA EDİLDİ

"Milletin İçin Geliyoruz!" diyen Uyan, "Cumhurbaşkanlığı makamı tarafsız niteliğini kaybetmiş, yurttaşların tamamını temsil etme özelliğini yitirmiştir. Milli iradeyi temsil eden TBMM üzerinde bir vesayet inşa edilmiştir. Meclisin üstünlüğü ilkesi terk edilmiştir. Tek adam rejimi, güçler ayrılığını ortadan kaldırmıştır. Güçlerin tek elde toplanması, gücün yozlaşmasını beraberinde getirmiştir. Yargı tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybetmiştir. Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının dahi uygulanmadığı bir noktaya gelinmiştir. Yurttaşların haklarının güvencesi olan adalet ve hukuk mekanizmaları devre dışı bırakılmıştır. Düşünce ve ifade özgürlüğü, barışçı gösteri hakkı ve örgütlenme özgürlüğü ortadan kaldırılmaktadır. Otoriterleşen ve tekelleşen iktidar, siyasal çoğulculuğu olanaksız hale getirmektedir. Her türlü muhalefet, muhtelif baskılar ve hileler ile etkisizleştirilmek istenmektedir. Basın, aydınlar, üniversiteler ve sanatçılar susturulmaktadır. OHAL uygulamaları, yurttaşları, kendi ülkelerinde en temel haklarından yoksun bırakmıştır. Tek adam rejimi, uyguladığı korkutma ve sindirme politikaları ile benzeri ancak geri kalmış ülkelerde görülen keyfive despotik bir yönetim inşa etmiştir." diye konuştu.

TÜRKİYE HEM BATI'DAN KOPUYOR, HEM DE DOĞU'DAKİ ETKİSİNİ KAYBEDİYOR

Vatandaşlardan CHP iktidarına destek isteyen Milletvekili Adayı Uyan, "AKP’nin tek adam rejiminin, sahte bir istikrar söylemiyle şekillendirmeye çalıştığı Türkiye hikayesi inandırıcılığını yitirmiştir. OHAL koşullarında özgürlükleri kısıtlanmış, hukukun üstünlüğünü hiçe saymış, komşuları ve müttefikleriyle sorunlu, eğitim sistemi niteliksiz bir ülkeden, çağın ruhuna uygun bir atılım ve ekonomik kalkınma beklenemeyeceği ortadadır. Güvenilirlik ve saygınlığını kaybeden bir ülke, yalnızlaşmaya ve gerilemeye mahkumdur. Güçlü bir ekonomi, her alanda kapsayıcı, tutarlı ve ilerici bir Türkiye modeli ile mümkündür. Siyasal sorunlar ağırlaştıkça ekonomi zayıflamakta, Türkiye gelişmiş dünyadan hızla kopmaktadır. Bugün, beş yıl önce gündemde olan orta gelir tuzağı tartışmalarının dahi gerisine düşmekteyiz. Ekonomik ve sosyal göstergeler itibariyle Türkiye, hızla krizlerle boğuşan gelişememiş ülkeler kategorisine sürüklenmektedir. Akılcı bir kalkınma hedefi olan AB tam üyeliği vizyonu, yerini Orta Doğu’da yönünü kaybetmiş bir ülke görüntüsüne bırakmaktadır. Türkiye hem Batı’dan kopmakta hem de Doğu’daki etkisini kaybetmektedir. Türkiye’nin ekonomik sorunlarının temelinde yatan en önemli neden, otoriter tek adam yönetimidir. Ekonomik istikrar ve büyüme için gerekli olan hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığıdır. Girişimciler, ancak hukuk ve özgürlüğün esas olduğu bir ülkede dünya ile rekabet gücüne sahip olabilirler." dedi.

Editör: Haber Merkezi