Hakan Uyan Ankara’daki 3 Toplantıyı Değerlendirdi

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Uyan Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) düzenlenen Oda ve Borsa Başkanları İstişare Toplantısına katıldı.
Bu toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ağırlanan davetliler son olarak Çankaya Köşkünde Başbakan Binali Yıldırım ile bazı görüşmeler gerçekleştirdiler.
Ankara’da gerçekleşen üç ayrı toplantıya katılan Dinar TSO Başkanı Ahmet Hakan Uyan toplantıların birer değerlendirmesini yaparak şunları söyledi, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’nin ağırladığı toplantıda gündeme ilişkin konular görüşüldü. Bu konuların başında FETÖ Terör Örgütünün 15.08.2016’da yaptığı başarısız darbe girişimini milletimizin sağ duyusu sayesinde atlatıldığı görüşü hakim oldu. Yapılan başarısız darbe girişiminin ülke ekonomisine ve ülke geleceğine zarar vermemesi adına gerekli önlemlerin alınacağı belirtilerek, sadece FETÖ Terör örgütü değil diğer bütün terör örgütleri bu toplantıda lanetlendi. Alınacak bu önlemler arasında iş dünyasının çatı kuruluşu olan TOBB’nin ve 365 oda ve borsanın görüşlerinin, düşüncelerinin aktarıldığı bir toplantı gerçekleştirilmiş oldu. İş dünyası olarak hükümetimize ve sayın Bakanımıza ekonomik ve sosyal sorunlarla ilgili düşüncelerimizi, değerlendirmelerimizi aktarmamız hükümet ve iş dünyasının birlikte hareket ettiğinin bir göstergesidir. Darbe girişimine baştan ve ilk olarak TOBB tarafından karşı çıkıldığını belirten bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’ye teşekkürlerimiz arz ederim” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sarayına Geçildi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) yapılan toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayına geçilerek ikin bir toplantı başladı. Burada da çok önemli konuların görüşüldüğü toplantıyı değerlendiren Dinar TSO Başkanı Ahmet Hakan Uyan şunları aktardı, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan darbe girişimine karşı ilk karşı çıkan kuruluş olan TOBB ve 365 oda ve borsaya teşekkürlerini iletti. Birlik ve beraberliğin ülkemizin ilerisi için önemine değinen Cumhurbaşkanımız ülkenin müreffeh ülkeler seviyesine çıkartılması için birlikte hareket edileceğini vurguladı. İş dünyasının istek ve taleplerini de mümkün olduğunca yerine getirileceğine dair söz veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizleri kabul ederek ağırladı. Bu konuda Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Son Toplantı Çankaya Köşkünde Oldu

Ankara’da 3 ayrı yerde gerçekleştirilen toplantıların sonuncusu Çankaya’da Başbakan Binali Yıldırım’ın önderliğinde yapıldı. Burada da Başbakan Yıldırım’ın yemekli davetine icabet ettiklerini kaydeden Uyan, bakanlarında bu toplantıya katıldıklarını söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu, “Ülkemiz adına aydınlık geleceğin birlik ve beraberlik içerisinden hareketle mümkün olacağını belirten Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım iş dünyasının sorunlarının çözümü için gerekli adımların atıldığını ve atılmaya devam edeceğini ifade ettiler. Özellikle oda ve borsa başkanlarının bizzat sayın Başbakan ve bakanlarla ikili ilişkiler için her zaman hazır olduklarını da belirten Başbakan Yıldırım, iş dünyasından gelecek talepleri yerine getireceklerini beyan etti. EN son olarak ise toplu olarak TOBB’a geçerek burada durum değerlendirmesi yaptık. Ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte hareket ettiği taktirde üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorunumuz olmadığının görüş birliğine vardık. Bu görüşme fırsatını bize sunan devlet büyüklerimize ve TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi