Gürpınar, “Cumhurbaşkanımız Sayesinde Fiziki Şartlar ve Ücretlerimiz İyileştirildi”

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında düzenlenen resmi kutlama programında konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gürpınar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde muhtar maaşlarının daha iyi seviyelere geldiğini, halkın ve diğer kamu yöneticilerinin gözünde önemli bir noktaya gelindiğini ve 2015 Yılının 19 Ekiminden bu tarafa muhtarlar gününün kutlandığını söyledi.
Gürpınar Konuşmasının devamında ise şunları söyledi, “
Muhtarlık müessesesi ilk olarak Osmanlı Padişahı 2’inci Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 günü faaliyetlerine başlamıştır. Yıllardır hizmet makamı olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Seçimle göreve gelen muhtarlarımız vatandaşlarımızın kendilerine inanmasıyla göreve gelmektedir. Vatandaşlarımıza göre en makbul muhtar kendilerine ve mahallelerine en iyi hizmet eden muhtardır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2015 yılında ve her yılın Ekimin 19’uncu gününde muhtarlar günü olarak ilan edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın biz muhtarlara sağlamış olduğu fiziki şartlar, muhtar ücretlerinin asgari düzeye çıkartılması elbette önemlidir. Ancak daha önemlisi halkın içinden halkın seçtiği, demokrasinin adeta çekirdek yöneticileri olan bizlerin yönetime daha fazla katılmaları, halkımızın talep ve isteklerinin gerçekleştirilmesi için verilen katkılar Cumhurbaşkanımız sayesinde bizleri halkın ve diğer yöneticilerin gözünde son derece önemli kılmıştır. Bizler Dinar’ımızın seçilmiş muhtarları olarak derneğimiz çatısı altında sağlamış olduğumuz birlik ve beraberliğimiz ile başka Dinar yok sloganımız ile Dinar’da etnik ve siyasi ayrım gözetmeksizin hizmet etme amacıyla üstümüze düşen görevi yapıyoruz.

Düzenlenen programa Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Dinar İlçe Jandarma Komutanı Bin Başı Necip Kacar, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er, CHP İlçe Başkan Vekili Mehmet Altıntaş, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, İYİ Parti İlçe Başkanı Oktay Sayın, İGM Üyeleri Bilal Demiröz, Ahmet Çetin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sabri Can Bekle, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ilıca Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz ve mahalle muhtarları katıldı. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi