GERONTOLOG MESLEĞİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI
 
25 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete ve 2016/12 tebliğ numaralı Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğ ile " Gerontolog Mesleği Seviye 6" ile sosyal bilimler meslekleri altında alanında ilk ve tek olarak geçtiğimiz gün itibari ile yayınlandığı Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü tarafından bildirilmiştir.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Gerontologlar Derneği başkanı Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal “Gerontoloji Bölümü ülkemizde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından kabul edilip ilgili üniversitelerde açıldığından bu güne kadar mesleğimizin tanımı ve istihdamı için gerek bölümlerimiz gerekse tamamen “Gerontolog” mesleğinin kadrolaşması ve saygın meslekler arasındaki yerini koruması amacıyla Dinar’da kurduğumuz Gerontologlar Derneğinin çabaları sonucu 25.10.2016 tarih ve 2016/12 tebliğ numarası ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce yayımlanan Resmi Gazetede mesleğimiz alanında ilk ve tek olarak Ulusal meslek standartları arasında seviye 6 düzeyinde tanımlanan ilk meslek olmanın gururunu yaşamaktadır. Derneğimizin konuyla ilgili çalışmaları hız kesmeden devam edecektir, bundan sonraki sürecimiz Gerontolog mesleğinin en iyi şartlarda ve seviyede Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna bildirilmesi ve Atama Daire Başkanlığında iyi haberlerin gelmesi için mücadelemizi sürdürmek olacaktır.
 Gerontologlar Derneği Başkanlığı olarak bu uzun ve meşakkatli süreçte bizlere destek olan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan’a, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Özgür Arun’a, Yrd. Doç. Dr. Türkan Yılmaz’a, Yrd. Doç. Dr.Suzan Yazıcı’ya, Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Korkmaz Yaylagül’e, Dr. Jason Holdsworth ve Dr. İkuko Murakamiı hocalarıma, konuyla ilgili çalışmalarda bulunan ve süreci takip eden değerli dostum Dernek Başkan Yardımcım Gerontolog Çağrı Elmas’a ve bu konuda emeği geçen tüm dernek üyelerime teşekkür ederim” dedi.
 
 Gerontolog mesleğinin bundan sonraki sürecinin daha hızlı ve emin olabilmesi girişimlerinin süreceğini belirten Dernek Başkanı Gürdal çok mutlu olduğunu ve mesleği ile gurur duyduğunu da ekledi.
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi