FESTİVALDE ÜÇ DİNARLININ PROĞRAMI İLGİ İLE İZLENDİ
 
Dinar Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali programı dahilinde yer alan SEMPOZYUM VE PANEL programlarında yer alan konuşmacılardan 3 kişi Dinarlı olması nedeniyle, Dinar Meslek Yüksek okulumuzun yeni yapılan toplantı salonunda büyük ilgi gördü.
Programların bitimi sonrası Belediyemiz Kültür Müdürlüğünce bastırılan Dinarlı şair ve yazarların kitapları izleyenlere ücretsiz olarak dağıtıldı.
SEMPOZYUM programı içinde değerli konuşmacıların yanı sıra Dinar’dan emekli öğretmen araştırmacı yazar Raif Üztürk tarafından” Yediden yetmişe yedinci yıldan yetmişinci yıla Uluslar arası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali” konusu işlendi. Diğer bir Dinarlı Emekli Halk Kütüphanesi Memuru Gazeteci, Araştırmacı Yazar Ayhan Kalkan tarafından “Dinar’da Sinema, Tiyatro ve Festival” konulu sunumu yapıldı. Raif Öztürk sunumunda Dinarda yapılan Panayır,Festivalleri ve 7 yıldır yapılan festivali anlattı.Ayhan Kalkan da Dinarın ilk sinemayla tanıştığı 1931 yılındaki sinemadan başlayıp günümüze kadar  faaliyet gösteren sinemaları ,1930’lu40 lı yıllarda sahneye konan  okul ve profesyonel tiyatroları,Derneklerin ve Yüksek okul öğrencilerinin tiyatrolarını ve kutlanan festivalin önemi hakkında sunumunu yaptı.Her iki konuşmacı ilgi ile izlendi ve sorular soruldu.3.cü Dinarlı Sempozyum programında İlçenin yetiştirdi Şairlerimizden Halk Şairi Süleyman Uysal sahnedeki programıyla sazı ve sözüyle izleyenleri hayran bıraktı.Panelin son programına Emirdağlı Yoksul Devriş çıktı ve sazı ve sözüyle taşlamalı programı alkışlarla izlendi.
Programların sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek ve Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından teşekkür belgeleri ve plaketleri verildi.


 
Editör: Haber Merkezi