Ertan,“Enerji bölümünün açılmasına olumlu bakıyoruz”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Dinar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Hayrettin Ertan Dinar’ın son zamanlarda gündeminden düşmeyen enerji ile alakalı bölüm açılması konusuna çok sıcak baktıklarını, ilçede son yıllarda yaşanan enerji yatırımlarının arttığını ve ara elemana ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Dinar’da son zamanlarda farklı enerji kollarıyla artan enerji yatırımları nedeniyle Afyon Kocatepe Üniversitesi Dinar Meslek Yüksek Okulu’na yeni bir program dahil edilerek enerjiyle alakalı bir bölümün açılması gerektiği ifade edilmeye başlandı.

Rüzgar gülleri, termik santral çalışmaları, güneş panelleri, Hidro Elektrik Santral (HES) gibi enerji çeşitleri ile çeşitli iş kollarının geliştiği, enerji sektöründe Dinar’ın ilerleyen dönemde “enerji üssü” olabileceği iddia ediliyor. Bu nedenlerden ötürü Dinar Meslek Yüksek Okulu’na bu enerji yatırımlarıyla alakalı olarak yeni programların açılması gerektiği, bu bölüm ve programlar sayesinde öğrenci sayısının artabileceğini, enerji firmalarının ise kendilerine rahatlıkla ara eleman bulabileceği dile getiriliyor.

Konuyla alakalı olarak okul yönetiminin gerekli adımları atması beklenirken, 4 yıllık yüksek okul için ise bazı girişimlerin başlanılacağı öğrenildi. Okulun yapımıyla alakalı olarak bir heyet oluşturulup okulu inşa edecek olan firmaya bir ziyaretin gerçekleşeceği belirtiliyor. En az iki bölümle birlikte eğitim-öğretime başlayacağı ifade edilen 4 yıllık okul ile alakalı olarak geçtiğimiz günlerde kurucu müdür ve yönetimin ilçeye geldiği ve bazı araştırmalar yaptığı öğrenildi.

Dinar Enerji Üssü Olacak

İlçede başlatılan enerji çalışmaları sayesinde Dinar’ın enerji üssü olacağını belirten konunun uzmanları ilerleyen günlerde ise ilçede petrol arama işlemlerinin de yapılacağını, şu an ise sıcak su arama faaliyetlerinin devam ettiğini söylediler. Bu çalışmaların sonuç vermesi ve termik santralin 3 yıl sonra tam anlamıyla ihale edilerek faaliyete geçmesiyle birlikte Dinar’ın resmen enerji üssü haline dönüşeceği bildiriliyor. Bunun için ise Yüksek Okulda mutlaka enerjiyle alakalı bölümlerin kurulması gerekiyor. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi