Er, “Dinar’a Yakışan Harika Bir Proje Yapılacak”

Ak Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er, Devlet Demir Yollarına ait olan Dinar Gar Müdürlüğünde çeşitli projelerin yapılması ve faaliyete geçirilmesi adına detaylı bir inceleme yapıldığını belirterek, “Dinar’a Yakışan Harika Bir Proje Yapılacak” dedi.

Devlet Demir Yolları Afyonkarahisar 7. Bölge Müdürü Adem Sivri ve beraberinde bulunan Emlak Servis Müdür Vekili Erdal Koçyiğit, Demir Yolları Bakım Servis Müdürü Teksin Geldi eşliğinde Ak Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er ve Cumhur İttifakı Ak Parti Belediye Başkan Adayı Nihat Sarı ile birlikte bazı incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde de Devlet Demir Yolları Genel Müdürü İsa Apaydın Dinar’a gelerek ilçeye hızlı tren durağı yapılması konusunda incelemeler yapmıştı.

Genel Müdürün ziyareti akabinde daha detaylı bir araştırma yapmak için Dinar’a gelen 7. Bölge Müdürü Adem Sivri yaptığı açıklamasında şunları söyledi, “Dinar’a belirlenen bir bölgeye hızlı trenin durağı yapılması planlanıyor. Bu çalışmaların yanı sıra birisi zahire pazarı bölgesine, diğeri ise yeni hastane caddesi üzerinde bulunan demir yoluna iki adet karayolu üst geçidi yapılacak. Her biri 15 Milyon TL olan bu geçitler trafiği de rahatlatacak. Yine Dinar’a yapılacak çalışmalar kapsamında Depo Şefliği ve Demir Yolu Bakım Müdürlüğü de kurulacak” dedi.

56 Bin M2’lik Alanda Geniş Bir Proje Uygulanacak

Devlet Demir Yolları Afyonkarahisar 7. Bölge Müdürü Adem Sivri Dinar Tren Garı incelemesinde tren garında bulunan demir yolunun çarşı merkezi tarafından kalan kısmında bulunan 56 bin m2 lik alana çok güzel bir çalışmanın yapılacağını belirterek, “Burası çok geniş bir alan. Üniversiteye verdiğimiz arsa haricinde 56 bin m2 lik bir yer var. Bu yerde yapılacak büyük bir projeyle, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, vatandaşların hatıra fotoğrafı çektirebileceği hatıra treni, aile çay bahçesi gibi geniş bir aile ortamı oluşturacağız” dedi.

“Dinar’a Yakışan Harika Bir Proje Olacak”

AK Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er, devlet demir yolları tarafından yapılacak olan büyük projelerle Dinar’ın çehresinin değişeceğini, üst geçitler ve bazı gelecek olan depo şeflikleriyle de çalışan personel sayısında da artışın sağlanacağını söyledi. Yeşil alan çalışması olarak ise harika bir proje olduğunu kaydeden Er, “Dinarlı vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte gelip gezebileceği, oturup çaylarını içebileceği, gelin ve damat adaylarının ise nostalji adına her türlü fotoğraflarını çektirebileceği, yürüyüş, bisiklet yolları ve yeşil alanlarıyla gerçekten muhteşem bir proje olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi