Emeksiz Vergi Dairesini Ziyaret Etti
24 Şubat 2 Mart Tarihleri arasında kutlanacak olan Vergi Haftası nedeniyle Ak Parti Dinar Belediye Başkan Adayı Yener Yaşar Emeksiz, Ak Parti İlçe Başkanı Metehan Aydın, Belediye Meclis Üye Adayı Hamdi Demiray ve AK Parti İlçe saymanı Galip Uluağaç Dinar Vergi Dairesi Müdürü Özkan Eftekin’i makamında ziyaret etti.
Belediye Başkan Adayı Yener Yaşar Emeksiz gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada vergi vermenin ne kadar önemli olduğu ifade ederek şöyle konuştu; Vergi bir ülke için çok önemli biliyorsunuz. Gelirler vergi adı altında toplanıyor ve ülkeyi vergiler sayesinde yönetebiliyoruz. Kazançlarımız, vergisini ödeyince gerçek kazanç ve kutsal bir gelir haline dönüşüyor. Ticaret yapanların, para kazananların bu ticaretlerinin yapmalarında, kazanç temini etmelerinde sunulan kamu hizmetleri var. O kamu hizmetleri değerlendirerek ticaret yapıyorlar, onun üzerine kazanç elde ediyorlar ve o kamuya olan borçlarını da vergi adıyla ödüyorlar. Toplanan vergilerle yeni hizmetler gerçekleşiyor’ dedi.
Herkesin belli bir vergi bilincine sahip olması gerektiğine dikkat çeken Yener Emeksiz “Bu çerçevede bu tip haftalar, günler düzenlenmiş. Gelirler nereye harcanıyor, nasıl harcanıyor, bu bilincin insanımızın beyninde yer etmesi lazım. Verdiği vergilerin nereye harcandığının konusunu sorgulaması gerekiyor. İyide sorgulaması lazım ki, yapılan işler rasyonel olsa vatandaşımızın da yaşadığı hayatkazandığı kazanç o rasyonellikten uzak düşmesin, çocuklarımız, öğrencilerimiz başta olmak üzere herkesin bu sistemi iyi algılaması gerekir. Dinar’da iyi bir vergi düzeni olduğunu düşünüyoruz. Ben arkadaşlarımıza bu yapmış olduğu başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi