Dolandırıcılardan Yaşlı Kişilere Karşı Alçakça Hırsızlık Yöntemi

Dinar’da yalnız ikamet eden 1946 doğumlu C.Ş isimli kadın şahsın ev telefonundan aranarak ikametinde bulunan ziynet eşyaları varsa bunlar hırsızlık malı, şimdi bir sivil polis arkadaş gelecek ve bunları senden alacak şeklinde ikna ederek evine gelen sivil kıyafetli kendini polis olarak tanıtan şahsa 4 adet 22 ayar bilezik, 1 adet 4’lü 22 ayar burma bilezik, 3 adet reşat sarı lira ve 1750 euro miktarında parayı verdiğini, o esnada telefondaki şahıs ile konuşmaya devam ettiği için dolandırıldığını anlamadığını ancak telefonu kapattıktan sonra olayı fark ettiğini ve polisi aradığını belirtmiş.

Konu ile ilgili olarak TCK 158 Nitelikli Dolandırıcılık suçundan işlem başlatılmış olup şüphelilerin tespiti ve yakalanmalarına yönelik araştırma çalışmaları titizlikle devam etmektedir.

Özellikle vatandaşlarımızın para,yardım vs.isteyen resmi görevli olduklarını söyleyen yada telefonla arayan kişilere itibar etmemeleri,kimliklerini ispata davet etmeleri,kimlik talep etmeleri yada 155-156 nolu telefonlardan yada İlçe Emniyet Müdürlüğünden görevi veya görevliyi teyit etmeleri yerinde olacaktır. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi