DMYO’da Dersler Başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Dinar Meslek Yüksek Okulu 4 bölüm 40 yeni kayıt öğrenciyle birlikte güz dönemine başladı.

Bilgisayar Programcılığı, Geleneksel El Sanatları, Moda Tasarım ve Muhasebe, Vergi Uygulamaları bölümleri olmak üzere 4 ayrı programlarda dersler başladı.

Dinar MYO Müdürü Dr. Hayrettin Ertan yeni sezon ile ilgili yaptığı açıklamasında, Bilgisayar programına 20 kontenjandan 17 kayıt, el sanatlarına 25 kontenjandan 1 kayıt, moda ve tarsıma 25 kontenjandan 9 kayıt ve muhasebe programına da 15 kontenjandan 13 kayıt gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi, “Dinar Meslek Yüksek Okulumuzda 40 yeni kayıt olan öğrencimizin dışında 25 adet ek kontenjanları bekliyoruz. Dört program ile öğrencilerimize hizmet vermeye başladık. Afyon Kocatepe Üniversitesinde toplamda 48 bin öğrenci mevcuttur. İlçemizde öğrenci sayısı azalmış olsa da bu dönem 3 program rakamsal iyi sayılabilecek öğrencilerimiz kayıtlarını yaptırmışlardır” dedi.

İki İlçede KYK Kapandı

Geçtiğimiz günlerde Dinar KYK Müdürlüğüne resmi bir yazı gelmiş ve yurdun kapatıldığı bilgisi alınmıştı. Edinilen bilgiye göre Dinar ile birlikte Sultandağı KYK’da öğrenci azlığından ötürü kapatıldı. Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde toplamda 18 Kredi ve Yurtlar Kurumu bulunmakta. Şimdiye kadar bu yurtlardaki doluluk oranı ise % 78 olduğu belirtildi. Dinar’daki yurdun kapanmasındaki en büyük nedenler bir tanesinin ise son iki yıldır sınavsız geçişlerin kaldırılmasına bağlandı. Eskiden öğrenciler liseden mezun olur olmaz sınavsız bir şekilde Yüksek Okullara yerleştiriliyorlardı. Şimdi ise sınava girip puanla yüksek okullu olabiliyorlar. Son 2 yıldır uygulanan bu sistem, ülke genelinde MYO’lardaki öğrenci sayılarının aşırı derecede azalmasına neden oldu. Öğrenci sayılarındaki düşüş ise KYK’ların kapanmasıyla sonuçlandı. Öğrenciler ve veliler sınavsız geçişin yeniden gelmesini ve böylelikle öğrencilerin lise mezunu olarak kalmasının önüne geçilmiş olacağını savundular.

Editör: Haber Merkezi