DİTSO ULUSAL AJANS PROJESİ İLE ROMANYA'DA

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Hazırlanan Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus Plus programı kapsamındaki Genç İşsizliği projesi ile Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Dinarlı 8 Genç ile Romanya’nın Sibiu kentine gitti.
Genç İşsizliği Projesi, Eylem Adı Erasmus+ Gençlik programı, Ana Eylem 1 bireylerin öğrenme Hareketliliği-Gençler ve Gençlik Çalışanları için Hareketlilik Projesi Kapsamında 4 Ülke (Türkiye –İtalya-Romanya-Yunanistan ) Ortaklığı ile Romanya’ya DİTSO Genel Sekreteri Tansu KURT, Emre YILMAZ, Abdullah Galip GÜRŞEN, Emrah ÖZKAN, Gülsüm KARTAL, Yasin KARADAĞ, Şerife Hilal YANIK, Gül ÖZENER, Büşra ATALAY 9 Kişilik bir ekip ile ziyaret gerçekleştirildi.
Projenin ekip lideri Dinar TSO Genel Sekreteri Tansu KURT yapmış olduğu açıklanmada;
 
“Ekibimiz tarafından Diğer Ülkelerden Romanya ya gelen Gençlere Ülkemizdeki Genç İşsizliği konularında geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.
 
Genç İşsizliğin Ülkelerin sosyo ekonomik durumlarına göre farklılık gösterse de çoğu ülkenin en büyük sorunlarından bir tanesini oluşturmakta olduğu, Türkiye’nin yıllar itibariyle hemen hemen her dönem görülen yüksek genç işsizlik oranlarıyla mücadele etmek zorunda kalan bir ülke olduğu anlatıldı.
 
Projemizin hedefi ilçemizde genç işsizliği sorununa dair bir farkındalık oluşturmak ve Avrupalı gençler ile sorunun tartışılmasına zemin hazırlayarak Dinarlı gençlerimizi konu hakkında bilinçlendirmek ve sorunun hafifletilmesine dair çözümler üretmeye teşvik etmekdi.
 
Hedef Doğrultusunda Projemiz Gençlerin kişisel gelişimine katkı sağlamak, istihdam edilebilirliklerini arttırmak, sosyo kültürel ve sivil yeterliliklerinin gelişmesine katkı sağlamak dolayısı ile gençlerin kişisel sosyal-eğitimsel ve mesleki gelişimine katkıda bulunacak şekilde tasarlanmıştır.
 
Grupların amacı gençler arasında genç işsizliği hakkında bir network sağlamak, bilgi paylaşımına, tartılaşmaya ve öğrenmeye açık online bir platform oluşturmaktı.
 
Grubun teması gençlerin işsizlik ile ilgili tüm bilgilerini (düşünce, belge, haber, video, fotoğraf vb)paylaşması, öğrenmek isteklerini sorması, tartışma ortamları yaratması genclere büyük bir yarar sağlamıştır.
 
Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Olarak Yönetim ve Meclis Kurulunun destekleri ile Özellikle Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet hakan UYAN’ ın Genç olması ve bizlerin her türlü projemizde yanımızda olduğu ve bizlerle çalışması ile önümüzdeki yıllarda birçok projeye imza atacağız “dedi.
 
Editör: Haber Merkezi